Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν΄ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ. Ένας από τους 7 σοφούς της Αρχ. Ελλάδας

Η Μπαρτσελόνα ξεκινά τις διαδικασίες για νέες μειώσεις μισθών

Την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στο υπόλοιπο προσωπικό του συλλόγου, ανακοίνωσε επισήμως η Μπαρτσελόνα. Σε μία προσπάθεια να περιορίσει τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας, ο σύλλογος της Καταλονίας προχώρησε την άνοιξη σε μείωση κατά 70% των αποδοχών, για το διάστημα που η Ισπανία βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Τότε οι ποδοσφαιριστές, όχι απλώς συμφώνησαν με τις περικοπές, αλλά δέχθηκαν να χάσουν ακόμη περισσότερα χρήματα, υπό τον όρο να μείνουν άθικτοι οι μισθοί των υπαλλήλων. 

Αυτή τη φορά, όμως, αρκετοί παίκτες της ομάδας αντιδρούν στην προοπτική νέων μειώσεων και μάλιστα αρνήθηκαν να ορίσουν εκπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση. Στον αντίποδα, οι Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, Χεράρδ Πικέ, Κλεμάν Λενγκλέ και Φρένκι Ντε Γιονγκ δέχθηκαν τις μειώσεις, οι οποίες μάλιστα αποτυπώθηκαν σε νέα συμβόλαια που υπέγραψαν.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ζημίες-ρεκόρ 97 εκατ. ευρώ για την προηγούμενη οικονομική χρήση, με την πτώση των εσόδων να φτάνει το 14%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, η επίπτωση της πανδημίας στα φετινά οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται ακόμη δυσμενέστερη, αφού θα επηρεαστεί η χρονιά στο σύνολό της και όχι μόνο το τελευταίο κομμάτι, όπως συνέβη πέρυσι.

Οι αγώνες στην Ισπανία συνεχίζουν να διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον ως το τέλος του 2020. Πλήρης επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν την ευρεία διάθεση ενός εμβολίου για τον κορονοϊό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ