Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία. ~John Kenneth Galbraith | (Καναδός οικονομολόγος )

Η μέθοδος της διακαθετηριακής εμφύτευσης αορτικής βαλβίδας  στο ΝΝΑ

22 Ιανουαρίου, 2020

Μία πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία σε ασθενείς με σοβαρού βαθμού στένωση αορτικής βαλβίδας εφαρμόζει  πιστοποιημένη και επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Πρόκειται για τη διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (ΔΕΑΒ) με την οποία στη θέση της αορτικής βαλβίδας, (μια από τις τέσσερις βαλβίδες της καρδιάς) τοποθετείται μια βιοπροσθετική βαλβίδα. Η όλη επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία διαδερμικά (συνήθως από το πόδι, χρησιμοποιώντας τη μηριαία αρτηρία), αποφεύγεται δηλαδή η διενέργεια χειρουργείου (στερνοτομή, διασωλήνωση, μεγάλος χρόνος αποθεραπείας). Οι ασθενείς παραμένουν στην Καρδιολογική Μονάδα για περίπου 2 ημέρες και ακολούθως κινητοποιούνται άμεσα. Η όλη διάρκεια της νοσηλείας δεν υπερβαίνει συνήθως τις επτά ημέρες.   

 Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών(ΝΝΑ) αποτελεί το μοναδικό στρατιωτικό νοσοκομείο και ένα από τα τρία δημόσια Νοσοκομεία στην περιοχή της Αττικής που είναι πιστοποιημένο (ΦΕΚ /2017) για να πραγματοποιεί τέτοιου είδους επεμβάσεις.

 Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και στο ΝΝΑ έχουν διενεργηθεί έως τώρα 74 επεμβάσεις με άριστα αποτελέσματα. Από τη μέθοδο αυτή έχουν επωφεληθεί τόσο δικαιούχοι του ναυτικού νοσοκομείου όσο και μη δικαιούχοι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πολεμικού Ναυτικού. 

Read previous post:
Ανακοίνωσε Αγιούμπ ο Παναθηναϊκός (pic)

Παίκτης του Παναθηναϊκού έως το καλοκαίρι του 2023 είναι και επίσημα ο Γιασίν Αγιούμπ, καθώς η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε σήμερα...

Close