Να αγωνίζεσαι, να ψάχνεις, να βρίσκεις και να μην υποκύπτεις. Alfred Tennyson, 1809-1892, Άγγλος ποιητής

Η Mazda ανακοίνωσε τα πλάνα της σχετικά με τη διεύρυνση της γκάμας των SUV από το 2022 και μετά

7 Οκτωβρίου, 2021

Η Mazda ανακοίνωσε σήμερα τα πλάνα της σχετικά με τη διεύρυνση της γκάμας των SUV της από το 2022 και μετά. Δύο νέα μοντέλα, το Mazda CX-60 και το Mazda CX-80, πρόκειται να παρουσιαστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες αγορές εκτός Ευρώπης, θα παρουσιαστούν τα νέα CX-70 και το CX-90 με φαρδύτερο αμάξωμα και το CX-50 από την ομάδα της μικρής πλατφόρμας.

Τα νέα ευρωπαϊκά μοντέλα, το Mazda CX-60 και Mazda CX-80, θα ενσωματώνουν την τεχνολογία Skyactiv, τον ομαδικό προγραμματισμό, και την ευέλικτη παραγωγή. Προσφέροντας δύο και τρεις σειρές καθισμάτων, το CX-60 και το CX-80 αντίστοιχα, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην ευρωπαϊκή αγορά των plug-in υβριδικών μοντέλων, καθώς θα εφοδιάζονται με τέσσερις βενζινοκινητήρες σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Θα παρουσιαστούν επίσης και ο νέας γενιάς Skyactiv-X 6κύλινδρος (straight-six) βενζινοκινητήρας και ο diesel κινητήρας Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση με εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, θα λανσαριστεί μια νέα έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού (EV) μοντέλου μαζικής παραγωγής της Mazda, του MX-30, που ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda ως γεννήτρια.

Με την εισαγωγή των συγκεκριμένων μοντέλων, η Mazda βρίσκεται μόλις λίγα βήματα πριν από τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το 2030.

Κ.Π.