Ο πολιτικός χρειάζεται την ικανότητα να προβλέπει τι θα συμβεί αύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα και του χρόνου. Και την ικανότητα να εξηγεί μετά γιατί δεν συνέβη. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου στην Επιτροπή Αθλητών της FINA

29 Ιουνίου, 2022

Επικυρώθηκε και τυπικά η εκλογή της Μαργαρίτας Πλευρίτου στην Επιτροπή Αθλητών της FINA. Η αρχηγός της εθνικής ήταν η μοναδική υποψήφια πολίστρια και, βάσει της απόφασης της διεθνούς ομσοπονδίας για εκπροσώπηση όλων των αθλημάτων και ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων, είχε εξασφαλισμένη τη θέση της στην Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας θα είναι η -πρόσφατα αποχωρήσασα από την ενεργό δράση- Τζαμαϊκανή Αλια Ατκινσον, παγκόσμια πρωταθλήτρια της κολύμβησης, με αντιπρόεδρο τον Βρετανό Ολυμπιονίκη των καταδύσεων Τζακ Λάφερ.

Στην Επιτροπή Αθλητών εξελέγησαν ακόμη οι εξής: 
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Τερέζ Αλσχάμαρ (Σουηδία), Σέιν Ράιαν (Ιρλανδία), Σιομπάν Χάουγκι (Χονγκ Κονγκ), Ντμίτρι Μπαλάντιν (Καζακστάν), Τζέσικα Χάνσεν (Αυστραλία), Ράιαν Πνίνι (Παπούα Νέα Γουινέα), Τζαμίλα Ενσιμπάμπι Λουνκουέζε (Ουγκάντα), Μάθιου Σέιτς (Ν. Αφρική), Ντίλαν Κάρτερ (Τρίνινταντ & Τομπάγκο)
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Φελίπε Περόνε (Ισπανία)
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Νεχάλ Σααφάν (Αίγυπτος), Μπιλ Μέι (ΗΠΑ)
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Μαρία Πολιάκοβα (Ρωσία)
HIGH DIVING: Αννα Μπάντερ (Γερμανία), Αλέν Κολ (Λουξεμβούργο)
OPEN WATER: Ανα Μαρσέλα Κούνια (Βραζιλία), Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ