Αυτά που κάνουν οι άνθρωποι, αυτά που λένε οι άνθρωποι και αυτά που λένε ότι κάνουν είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Margaret Mead, 1901-11979, Αμερικανίδα εθνολόγος

Η Λούλου Ουάνγκ για τον Ρον Χάουαρντ

24 Σεπτεμβρίου, 2020

Η γεννημένη στην Κίνα, σκηνοθέτης της ταινίας «The Farewell» Λούλου Ουάνγκ επέκρινε την απόφαση του Ρον Χάουαρντ να σκηνοθετήσει μια νέα βιογραφία που εστιάζει στη ζωή του διάσημου Κινέζου πιανίστα, Λανγκ Λανγκ.

Σύμφωνα με το THR, ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Ρον Χάουαρντ θα σκηνοθετήσει ταινία που βασίζεται στο απομνημονεύματα του Λανγκ Λανγκ «Journey of a Thousand Miles».

Η Λούλου Ουάνγκ όμως με ανάρτησή της στο Twitter εξέφρασε τις ανησυχίες της.

«Ως πιανίστα με κλασσική εκπαίδευση που γεννήθηκε στην Κίνα, πιστεύω ότι είναι αδύνατο να αφηγηθεί κάποιος την ιστορία του Λανγκ Λανγκ χωρίς προσωπική κατανόηση του κινεζικού πολιτισμού και του αντίκτυπου της πολιτιστικής επανάστασης στους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους, καθώς και τις επιπτώσεις του δυτικού ιμπεριαλισμού» έγραψε η Κινέζα σκηνοθέτης στο Tweet.

«Δεν το λέω αυτό γιατί θέλω να σκηνοθετήσω την ταινία. Δεν θέλω. Απλώς δεν νομίζω ότι αυτοί είναι οι καλλιτέχνες θα ασχοληθούν με τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της βορειοανατολικής Κίνας από όπου προέρχονται ο Λανγκ Λανγκ (και η οικογένειά μου). Ή με την πολιτιστική πτυχή της σωματικής βίας στην ανατροφή του» διευκρίνισε.

 

Η ταινία «Journey of a Thousand Miles» ακολουθεί τον Λανγκ Λανγκ από τα παιδικά του χρόνια έως την κατάκτηση της φήμης και θα γυριστεί στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Το Γκουγκενχάιμ απέκτησε την «Μπανάνα» του Κατελάν

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε το Solomon R. Guggenheim Museum στη Νέα Υόρκη ενδέχεται να πέσουμε πάνω σε μια...

Close