Τρώγε την πρόοδο και με τα φλούδια και με τα κουκούτσια της. Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Η Λουκρέσια Μαρτέλ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής της 76ης Μόστρα

25 Ιούνιος, 2019

Η σκηνοθέτης Λουκρέσια Μαρτέλ από την Αργεντινή θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 76ου διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Με καταγωγή από τη Σάλτα της βόρειας Αργεντινής, η 52χρονη Λουκρέσια Μαρτέλ έχει κάνει τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους: «La Cienaga» (Ο Βάλτος, 2001), «La Nina santa» (Το Άγιο Κορίτσι, 2003), «La mujer sin cabeza» (Γυναίκα Χωρίς Κεφάλι, 2008)  –οι δύο τελευταίες παρουσιάστηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών– και «Zama» (Ζάμα, 2017).

«Είναι τιμή, ευθύνη, χαρά να μετάσχω σε αυτή τη γιορτή του κινηματογράφου, της τεράστιας ευχαρίστησης της ανθρωπότητας να κατανοήσει η ίδια τη φύση», δήλωσε η κινηματογραφίστρια.

«Τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους ταινίες και άλλες πέντε μικρού μήκους, μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια, έκαναν τη Λουκρέσια Μαρτέλ τη σημαντικότερη μεταξύ των λατινοαμερικανών σκηνοθετών και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως», δήλωσε ο διευθυντής της Μόστρα Αλμπέρτο Μπαρμπέρα. 

Read previous post:
Ανακοινώθηκε ο Μιχάι

Μετά την απόκτηση του Δημήτρη Μελιόπουλου, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και την μεταγραφή του Αλβανού αμυντικού Ενέα Μιχάι από τον Παναιτωλικό...

Close