Τη μέρα που ο οίκτος γίνεται εμπαιγμός, αρχίζει μια εποχή βαρβαρότητος. - Jules Michelet, 1798-1874 , Γάλλος ιστορικός

Η Le Figaro φιλοξενεί τη δήλωση Γαβρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη χρηματοδότηση της νέας ταινίας του

15 Απρίλιος, 2019

Στην υπόθεση των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά και την «αγανάκτησή» του για τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να χρηματοδοτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για να προβάλει το έργο της αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αναπαράγοντας τις δηλώσεις του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στη μακρά καριέρα του Γαβρά που ο σκηνοθέτης κάνει γυρίσματα στην Ελλάδα. Κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση, υπενθυμίζει ότι αυτή η νέα ταινία βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικοι στο δωμάτιο», όμως ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

«Για το πρώτο του γύρισμα στη χώρα καταγωγής του, ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι αισθάνεται «προσβεβλημένος με τον χειρότερο τρόπο» από τις επικρίσεις ορισμένων ΜΜΕ όσον αφορά τη χρηματοδότηση» της ταινίας, γράφει η Le Figaro χαρακτηρίζοντας «ουδόλως θερμή» την υποδοχή που του επιφύλαξε μερίδα του Τύπου. Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί τη δήλωση που έκανε ο Κ. Γαβράς το Σάββατο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του Τύπου της χώρας, από την οποία κατάγομαι, με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο».

Read previous post:
Φ. Σαχινίδης: Σύστημα που να δημιουργεί κίνητρα ασφάλισης και να επιταχύνει την ανάπτυξη

Ο γραμματέας του τομέα Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με θέμα...

Close