Ο μόνος σίγουρος τρόπος να προλάβεις ένα τρένο είναι να χάσεις το προηγούμενο - Πιέρ Ντανινός

Η κυβέρνηση Ορμπάν θα λάβει μέτρα για να υπερασπιστεί την παραδοσιακή οικογένεια

25 Μαΐου, 2018

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα λάβει μέτρα για να σταματήσει και στη συνέχεια να ανατρέψει τη δημογραφική τάση μείωσης του πληθυσμού της χώρας έως το 2030, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ενώ κατηγόρησε τη φιλελεύθερη δημοκρατία ότι υπονομεύει τις παραδοσιακές οικογένειες. 
Το βασικό ζήτημα, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, είναι αν θα καταφέρει η χώρα να διατηρηθεί «βιολογικά και αριθμητικά» και τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει την παρατηρούμενη τάση μείωσης του πληθυσμού. 
Ο Ορμπάν τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα αναλάβει «ένα σοβαρό σχέδιο δράσης οικογενειακής πολιτικής», χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. 
Η φιλελεύθερη δημοκρατία απέτυχε να περιορίσει τη μετανάστευση, να προστατεύσει τον χριστιανικό πολιτισμό και να ενισχύσει την παραδοσιακή οικογένεια, κατήγγειλε ο ίδιος. 
«Υπάρχουν πολλά είδη οικογένειας, πολλοί τρόποι ζωής και (η φιλελεύθερη δημοκρατία) ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ τους (…) θέλει να διασφαλίσει ίση μεταχείριση απέναντι στον νόμο (…) και αυτός είναι ο λόγος, αυτός είναι ένας από τους λόγους, που είμαστε τώρα αντιμέτωποι με δημογραφική μείωση», κατήγγειλε ο Ορμπάν. 

 

Read previous post:
Στάση εργασίας για τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ στις 30 Μαϊου

Στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις 30 Μαϊου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή...

Close