Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο προετοιμασίας για της αυξημένες μεταναστευτικές ροές

20 Απριλίου, 2018

Για απουσία οποιουδήποτε συγκροτημένου σχεδίου προετοιμασίας της χώρας απέναντι στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη και την Πάτρα. Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για εικόνες ντροπής με τα κεντρικά σημεία των τριών πόλεων να έχουν μετατραπεί σε hot-spots και που καταδεικνύουν την απουσία οποιουδήποτε συγκροτημένου σχεδίου προετοιμασίας της χώρας απέναντι στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη η κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στις εκκλήσεις των δημοτικών αρχών για αποκατάσταση του νόμου και της τάξης καθιστά τις τοπικές κοινωνίες ομήρους των διαθέσεων των παραβατικών μεταναστών και αποδεικνύουν πως η ασφάλεια των πολιτών και ιδιαίτερα των ακριτών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. 

«Σήμερα, οι πολίτες σε όλη τη χώρα βιώνουν, πλέον, στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες της αδυναμίας της Κυβέρνησης να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τα εθνικά σύνορα και να εφαρμόσει κατά γράμμα την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, που προβλέπει την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία. Και όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την διάρκεια της οποίας οι ροές μεταναστών σημειώνουν πάντοτε απότομη άνοδο» τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνοντας πως «η ΝΔ προειδοποιεί την κυβέρνηση να λάβει, πριν να είναι πολύ αργά, όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να θωρακίσει τη χώρα και να αποτρέψει ένα νέο Μεταναστευτικό». 

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Συνεδριάζει το Σάββατο, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με θέματα το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο και τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναμένεται να συνεδριάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο...

Close