Οι Αμερικανοί γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Είκοσι χρόνια πριν, χρειάζονταν δυο άνθρωποι για να κουβαλήσουν ψώνια αξίας είκοσι δολαρίων. Σήμερα, και ένα παιδί πέντε χρονών μπορεί να το κάνει. Henry Youngman, 1906-1998, Αμερικανός κωμικός

Η Κρίστεν Στιούαρτ θα τιμηθεί με το βραβείο Golden Eye

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Η Κρίστεν Στιούαρτ θα τιμηθεί με το βραβείο Golden Eye (Χρυσό Μάτι) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης (ZFF).

Η τελευταία ταινία της, “Seberg”, για την Jean Seberg, Αμερικανίδα ηθοποιό που έγινε είδωλο του Νέου Κύματος στη Γαλλία θα προβληθεί στο Φεστιβάλ.

Η Στιούαρτ και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μπένεντικτ Άντριους θα βρεθούν στη Ζυρίχη για την πρώτη προβολή στην Ελβετία του “Seberg” που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία.

“Αν και θα μπορούσε να συμμετάσχει σε εμπορικές κινηματογραφικές ταινίες μετά τη σειρά Twilight , η Στιούαρτ επέλεξε σταθερά έργα ανεξάρτητα με καλλιτεχνική αισθητική από σεναριογράφους όπως ο Walter Salles, ο Olivier Assayas και ο Ang Lee”, ανέφεραν οι διευθυντές του ZFF Nadja Schildknecht και Karl Spoerri.

Πέτυχε τη δύσκολη εξισορρόπηση μεταξύ κυρίαρχου ρεύματος και κινηματογράφου τέχνης με έναν υποδειγματικό τρόπο. Με την τολμηρή απεικόνιση της Jean Seberg, αποδεικνύει και πάλι ότι είναι μία από τις πιο ευέλικτες ηθοποιούς της γενιάς μας, πρόσθεσαν.

Το βραβείο “ Χρυσό Μάτι” του Φεστιβάλ της Ζυρίχης τα προηγούμενα χρόνια έχουν παραλάβει οι Τζέικ Τζίλενχαλ και Άντριου Γκάρφιλντ.

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης διοργανώνεται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου.

 

Read previous post:
Το υπουργείο Οικονομικών θα επισκεφθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στις 13:00

 Το Υπουργείο Οικονομικών θα επισκεφθεί στη μια μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Close