"Αν διεξαχθεί τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο τέταρτος θα γίνει με ρόπαλα."'Αλμπερτ Αϊνστάιν, 1879-1955, Γερμανοεβραίος φυσικός  

Η Κρ. Λαγκάρντ βλέπει θετικά την αναστολή του συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού

26 Φεβρουαρίου, 2020

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκφράστηκε θετικά για δημοσίευμα σχετικά με την προσωρινή αναστολή του χρέους της Γερμανίας.

Αν και δεν γνωρίζει αρκετά, όπως είπε, απάντησε, πριν από την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ σήμερα στο Βίσμπαντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά: «…θα έλεγα ότι δημοσιονομικά μέτρα που αποσκοπούν στην υποστήριξη της οικονομίας είναι ασφαλώς πολύ ευπρόσδεκτα, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Εάν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό πρέπει να χαιρετισθεί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, «ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θέλει να αναστείλει προσωρινά το συνταγματικό δημοσιονομικό κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Αυτό θα ανακουφίσει τους δήμους στη Γερμανία», αναφέρει η εφημερίδα σε σχετική προδημοσίευση χωρίς να αναφέρει την πηγή.

Σύμφωνα πάντα με την Ζέιτ, «ο Σολτς θα παρουσιάσει ένα ανάλογο σχέδιο τον Μάρτιο. Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός θέλει να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέρος των παλαιών χρεών της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πηγή: de.reuters / Die Zeit

Read previous post:
Γιάννα Αγγελοπούλου: Θέλουμε δράσεις που θα αφήσουν θετικό πρόσημο στον τόπο μας

«Θέλουμε δράσεις που θα μείνουν, που θα αφήσουν θετικό πρόσημο στον τόπο μας, παρακαταθήκη για το μέλλον» τόνισε στην εισήγησή...

Close