Είναι ευκολότερο να πολεμάς για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα μ’ αυτές. Alfred Adler (1870-1937 , Αυστριακός ψυχίατρος)

Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τη στρατηγική διεύρυνσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια

6 Φεβρουαρίου, 2018

Τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προοπτική ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αναμένεται να υιοθετήσει το Κολέγιο των Επιτρόπων που συνεδριάζει στο Στρασβούργο.

Στο πνεύμα των όσων δήλωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα παρουσιαστεί, αναμένεται να τονίζει την ανάγκη να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με την προοπτική ένταξης, τουλάχιστον ορισμένων εξ αυτών, ως το 2025.

Η Επιτροπή αναμένεται να ενθαρρύνει όλες τις υποψήφιες χώρες να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τονίσει στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ότι καμία από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι ακόμα έτοιμη να προσχωρήσει στην ΕΕ, ωστόσο εκτίμησε ότι ως τη λήξη της θητείας της επόμενης Επιτροπής, η ΕΕ θα έχει περισσότερα από 27 κράτη-μέλη.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας εντός της ημέρας σε στελέχη του SPD και του CDU

Οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) βρίσκονται σε τέλμα μετά...

Close