Ο πληθωρισμός είναι μια μορφή φορολογίας που επιβάλλεται χωρίς νόμο. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων BYD εγκαινίασε την πρώτη εργοστασιακή μονάδα της στην Ταϊλάνδη

13 Μαρτίου, 2023

H βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων BYD, που έχει ηγετικό ρόλο στην κινεζική αγορά, πραγματοποίησε τελετή την Παρασκευή για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της στην Ταϊλάνδη, την πιο πρόσφατη κίνηση των Κινέζων κατασκευαστών οχημάτων για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στη νοτιοανατολική Ασία.

Η νέα εργοστασιακή μονάδα βρίσκεται στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της παραλιακής επαρχίας Ράγιονγκ, ενώ αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα κέντρο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ταϊλάνδη, αλλά και στις γειτονικές χώρες-μέλη της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και άλλες περιφέρειες.

Η BYD είναι από τις σημαντικές βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της στον τομέα των οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας ξεπέρασαν τις 1,86 εκατομμύριο μονάδες το 2022, με ετήσια αύξηση 208,6% σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας.

Ν.Χ.