Επειδή ένα πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει, εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Η Κίνα ανακάλεσε τις δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις τριών δημοσιογράφων της Wall Street Journal

19 Φεβρουαρίου, 2020

Η Κίνα ανακάλεσε τις δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις τριών δημοσιογράφων της Wall Street Journal μετά την άρνηση της εφημερίδας να ζητήσει συγγνώμη για άρθρο στο οποίο η Κίνα χαρακτηριζόταν ο “πραγματικός άρρωστος της Ασίας”, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι το Πεκίνο έκανε διάφορες δηλώσεις στην εφημερίδα για το άρθρο, το οποίο η Κίνα επέκρινε ως ρατσιστικό και δυσφημιστικό για τις προσπάθειές της να καταπολεμήσει την επιδημία του νέου κοροναϊού, αλλά η εφημερίδα δεν ζήτησε συγγνώμη ή δεν διενήργησε κάποια έρευνα για τους υπευθύνους.

Ο Γκενγκ δεν κατονόμασε τους δημοσιογράφους των οποίων ανακαλούνται οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις. Το Reuters δεν έχει προς το παρόν καταφέρει να επικοινωνήσει με την Wall Street Journal για να σχολιάσει την είδηση αυτή. Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την ανακοίνωση χθες, Τρίτη, των ΗΠΑ ότι θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν πέντε μεγάλες οντότητες δημόσιων μέσων ενημέρωσης της Κίνας που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Xinhua News Agency, China Global Television Network and China Daily Distribution Corp ως ξένες πρεσβείες, αξιώνοντας από αυτές να δηλώνουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους εργαζόμενους και τις ιδιοκτησίες τους στις ΗΠΑ.

Ο Γκενγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Κίνα αντιτίθεται στους νέους κανονισμούς των ΗΠΑ και ότι το Πεκίνο επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να απαντήσει στην κίνηση αυτή.

Read previous post:
Στο «μικροσκόπιο» οι ελληνογερμανικές συνεργασίες για τη διαχείριση απορριμμάτων

Αισιόδοξη για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για τις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου...

Close