Το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο για να υπερασπισθείς μια ιδέα, δεν είναι η υπεράσπιση μιας ιδέας, είναι ο φόνος ενός ανθρώπου. Jean-Luc Godard, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

Η Κηφισιά γίνεται “πράσινη” με τη βοήθεια της ΕΛΙΝ Verd

11 Οκτωβρίου, 2019

Οι έξυπνες πόλεις ορίζονται από παρεμβάσεις, μέσω των οποίων, παραδοσιακά δίκτυα, υποδομές και υπηρεσίες γίνονται αποδοτικότερα προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και του περιβάλλοντος, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Υιοθέτηση ήπιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βιώσιμες μεταφορές, προστασία φυσικών πόρων και ενεργός συμμετοχή των κατοίκων, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα  που μπορούμε να συναντήσουμε στις έξυπνες πόλεις. 

Η ΕΛΙΝ Verd δραστηριοποιείται στον τομέα τις πράσινης ενέργειας από τη σκοπιά  της  αειφόρου ανάπτυξης. Η προστασία του περιβάλλοντος και η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής της, ενώ μέσω των έξυπνων ενεργειακών συστημάτων παρέχεται και εφαρμόζεται η αποκτηθείσα  τεχνογνωσία στο κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο και διαμέσου του προγράμματος SPARCs, η ομάδα SES (Smart Energy Systems) της ΕΛΙΝ Verd σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς ξεκινάει το σχεδιασμό για το μετασχηματισμό του δήμου στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών του.

Το SPARCs είναι ένα πενταετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου βιώσιμων πόλεων, μηδενικών εκπομπών ρύπων CO2 . Επτά δήμοι απ’ όλη την Ευρώπη θα συνεργαστούν στενά  και θα επικεντρωθούν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, στην εφαρμογή ηλεκτροκίνησης και στη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους κατοίκους τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://createsend.com/t/y-7417CD5F64E55B3C

 

Read previous post:
Γ. Πλακιωτάκης: Οι επενδύσεις του ΟΛΠ αναβαθμίζουν το λιμάνι, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας

«Η  COSCO Shipping ήταν και παραμένει ισχυρός σύμμαχος της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, YU...

Close