Ένα Υπηρεσιακό Σημείωμα δεν γράφεται για να ενημερώσει τον παραλήπτη, αλλά για να προστατέψει τον αποστολέα - Dean Acheson

Η ιταλική σημαία στο δημαρχείο Σαρωνικού ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ιταλικό λαό

Η  ιταλική σημαία αναρτήθηκε στο δημαρχείο Σαρωνικού, σε ένδειξη συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο από την πανδημία του κορονοϊού «αδελφό» ιταλικό λαό. 
Ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου δήλωσε σχετικά: «Σε ένδειξη συμπαράστασης για τις μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά και εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον ιταλικό λαό, σε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά την πιο επικίνδυνη μάχη για την ίδια τη ζωή, το ελάχιστο που κάνουμε είναι η κίνηση αυτή. Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας “όπλο” στις δύσκολες στιγμές. Στον Δήμο μας την εκφράζουμε με τον πιο έμπρακτο τρόπο, για τους μακρινούς μας φίλους με αυτήν τη συμβολική κίνηση».
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Σαρωνικού εδώ και πολλά χρόνια έχει συνεργασία και δεσμούς με ιταλικούς δήμους και την ιταλική πρεσβεία, στο πλαίσιο αδερφοποιήσεων πόλεων, αλλά και κοινών σημαντικών αναφορών, όπως οι εκδηλώσεις μνήμης για το ναυάγιο ORIA, που έχουν τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αλλά και τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
 

Read previous post:
Α. Κοτανίδου: Δεν φοράμε μάσκα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο, παρά μόνο σε εσωτερικό με κόσμο

«Δεν φοράμε μάσκα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο.

Close