Ένα έθνος, για να έχει καλούς στρατιώτες, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε πόλεμο. Napoleon Bonaparte, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης.

Η Ιταλία έστειλε απαντητική επιστολή στην ΕΕ για το έλλειμμα και το χρέος της

20 Ιουνίου, 2019

Η ιταλική κυβέρνηση έστειλε απαντητική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την προειδοποίηση από τις Βρυξέλλες ότι οδεύουν να κινήσουν διαδικασία επί παραβάσει για υπερβολικό έλλειμμα σε βάρος της Ρώμης, μετέδωσαν χθες Τετάρτη ιταλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές. Στον κατάλογο των παραληπτών συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και κράτη-μέλη, ανέφεραν οι πηγές αυτές, χωρίς να δώσουν άλλες διευκρινίσεις.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες Τετάρτη για να εγκρίνει το περιεχόμενο της επιστολής, όμως δεν έγινε καμία δήλωση στον Τύπο μετά την αποπεράτωση των εργασιών του, περί τις 22:30 ώρα Ιταλίας (23:30 ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα χθες, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε στο κοινοβούλιο ότι η απάντηση της Ιταλίας θα ξεκαθαρίζει ότι οι προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης για την πορεία των οικονομικών δεικτών είναι πολύ πιο θετικές από ό,τι εκείνες που κάνουν «άλλοι». Αναφερόμενος στη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), ο Κόντε τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της ιταλικής Βουλής ότι «είμαστε όλοι αποφασισμένοι να την αποφύγουμε, αλλά είμαστε επίσης σίγουροι για την οικονομική μας πολιτική».

Read previous post:
Αλ. Τσίπρας: Μέτρα από την ΕΕ κατά της Τουρκίας, για τις παράνομες ενέργειές της στην Α. Μεσόγειο

Το ζήτημα της ταχείας εξέτασης και υιοθέτησης μέτρων κατά της Τουρκίας, όσο η γειτονική χώρα επιμένει στη συμπεριφορά της στην...

Close