Η κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή. Διάλεξε τη ντροπή. Αλλά θα έχει και πόλεμο. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Η Honda έλαβε έγκριση για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 για τα μοντέλα παραγωγής της στην Ιαπωνία

1 Δεκεμβρίου, 2020

Η Honda έλαβε έγκριση για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, αφού προηγουμένως απέσπασε την απαιτούμενη έγκριση από το Ιαπωνικό Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT). Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει τη χρήση του συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης «Traffic Jam Pilot» σε οχήματα μαζικής παραγωγής της Honda σε ταχύτητες μέχρι 50 χλμ/ώρα σε δημόσιους δρόμους στην Ιαπωνία. Τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 αναλαμβάνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον οδηγό υπό ορισμένες συνθήκες.

Όταν το «Traffic Jam Pilot» ενεργοποιείται από τον οδηγό, παρακολουθεί τις συνθήκες κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο και αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας. Το σύστημα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα φροντίζοντας να μην παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, χωρίς κάποια ενέργεια από τον οδηγό. Το σύστημα πρέπει να παρακολουθεί τις συνθήκες συνεχώς, ενώ παραμένει ενεργό σε ταχύτητες μέχρι 50 χλμ/ώρα. Εάν κρίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια, τότε εκδίδεται μία προειδοποίηση και ο οδηγός πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος άμεσα.

Κ.Π.