Ο λόγος που οι άνθρωποι κατηγορούν για την κατάσταση τις προηγούμενες γενιές είναι ότι υπάρχει μόνο μία άλλη εναλλακτική λύση. Doug Larson, 1926- , Αμερικανός αρθρογράφος

Η ημέρα της αλήθειας για την Αγγελα Μέρκελ

6 Φεβρουαρίου, 2018

Η Αγγελα Μέρκελ είναι έτοιμη για «επώδυνους συμβιβασμούς» για να αποσπάσει μία συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες, σήμερα, τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από το πολιτικό αδιέξοδο.
«Διαφωνίες παραμένουν σε ουσιαστικά θέματα και κάθε ένας από μας θα πρέπει να αποδεχθεί επώδυνους συμβιβασμούς», δήλωσε η συντηρητική καγκελάριος. Είμαι έτοιμη γι΄αυτό, εάν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τελικά τα πλεονεκτήματα θα βρίσκονται επάνω από τα μειονεκτήματα», είπε τονίζοντας ότι πρόκειται για «το ύψιστο συμφέρον της χώρας». 
Επειτα από μαραθώνιες συνομιλίες οι ηγέτες των χριστιανικών ενώσεων και των σοσιαλδημοκρατών έχουν θέσει τη σημερινή ημέρα ως τελικό όριο για την επίτευξη συμφωνίας για τη συγκρότηση μείζονος κυβερνητικού συνασπισμού με τη συμμετοχή της Χριστιανοδημορκατικής Ενωσης (CDU), της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
«Πιστεύω ότι σήμερα είναι η ημέρα που θα αποφασισθεί» εάν τα δύο στρατόπεδα μπορούν να συμφωνήσουν, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς.
Σύμφωνα με την Τζούλια Κλέκνερ, σύμβουλο της καγκελαρίου, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύκτα.
 
Θέματα εσωτερικής πολιτικής παραμένουν ανοικτά

Χθες ανακοινώθηκε ότι υπήρξε συμφωνία ως προς σειρά θεμάτων, αρχής γενομένης από την Ευρώπη, όπου τα δύο στρατόπεδα είναι έτοιμα να υποστηρίξουν επί της αρχής τις προτάσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης. Ο Μάρτιν Σουλτς μάλιστα μίλησε για το τέλος της πολιτικής λιτότητας στην Ευρωζώνη. 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Novartis: Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

 Mετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, η εταιρία στην Ελλάδα εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι...

Close