Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να ασχολείσαι με τα καλά και τα κακά των συνανθρώπων σου, ανοίγεις μια πόρτα για να μπει μέσα η κακία. Το να ελέγχεις, να ανταγωνίζεσαι και να επικρίνεις τους άλλους σε αδυνατίζει και σε νικά. - Morihei Ueshiba, 1883-1969, Ιάπωνας ιδρυτής του Aikido

Η Γουίγκαν…πέρασε σε Ισπανό επειχειρηματία

1 Οκτωβρίου, 2020

Ισπανός επιχειρηματίας συμφώνησε να αγοράσει τη Γουίγκαν Αθλέτικ και να κάνει μία «σημαντική κατάθεση», όπως ανακοίνωσαν οι διαχειριστές του συλλόγου της League One.

Οι Τζέραλντ Κράσνερ και Πολ Στάνλεϊ, της εταιρείας λογιστικών Μπέγκμπις Τρέινορ, δήλωσαν ότι ο πλειοδότης έχει εμπειρία στο ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν αποκάλυψαν περισσότερες πληροφορίες, τονίζοντας πως δεσμεύονται να διατηρήσουν την ανωνυμία του Ισπανού επιχειρηματία, μέχρι ολοκληρωθεί η εξαγορά του αγγλικού συλλόγου.

Ο πλειοδότης, από την πλευρά του, έχει δεσμευτεί να αγοράσει τη Γουίγκαν και να πληρώσει το ελάχιστο 25 πένες (25p) για κάθε λίρα που οφείλεται σε «πιστωτές εκτός ποδοσφαίρου», σύμφωνα πάντοτε με τους διαχειριστές, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία την 1η Ιουλίου. Αν γίνει αυτό, τότε ο σύλλογος θα μπορέσει να συμμετάσχει την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα της League One χωρίς αφαίρεση βαθμών λόγω οικονομικών οφειλών(σ.σ. προβλέπεται αφαίρεση 15 βαθμών)!

Το ποσό του χρέους σε εξω-ποδοσφαιρικούς πιστωτές, υπολογίζεται στα 6.000.000 λίρες ενώ οι «ποδοσφαιρικοί πιστωτές» – κυρίως, δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές ή και άλλοι σύλλογοι – πρέπει να εξοφληθούν πλήρως, σύμφωνα με τους κανονισμούς της EFL (English Football League). Τον Αύγουστο, οι διαχειριστές αναζητούσαν ένα ποσό κοντά στα 4.000.000 λίρες για να πουλήσουν το σύλλογο και το DW Stadium, ενώ ακόμη 5.000.000 λίρες ήταν απαραίτητες ώστε να εξασφαλισθούν τα έξοδα της σεζόν 2020/21.

Υπενθυμίζεται, ότι οι «Λάτικς» πέρασαν μια «χρυσή» οκταετία στην Premier League (2005-2013). Τη σεζόν 2012/13 η Γουίγκαν υποβιβάστηκε στην Championship ωστόσο κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας (FA Cup)! Έκτοτε, δεν… σήκωσε κεφάλι. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, ο Ο Γιονγκ, επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ, εξαγόρασε τη Γουίγκαν στις 24 Ιουνίου έναντι 40 εκατομμυρίων λιρών. Τον Αύγουστο, ωστόσο, έθεσε τον σύλλογο σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, αρνούμενος την αποπληρωμή δανείων ύψους 36 εκ. λιρών.

Πλέον, πάνω από το DW Stadium φάνηκε μια… ισπανική αχτίδα φωτός!

 Κ. Βρουλής

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόντι… πενταετίας στην Γουλβς: «Σαν το σπίτι μου»

Ο Φεντερίκο Κιέζα υπογράφει στη Γιουβέντους

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Ο Φεντερίκο Κιέζα υπογράφει στη Γιουβέντους

Ο Φεντερίκο Κιέζα πρόκειται να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους.

Close