Ακόμη και οι δειλοί μπορούν να αντέξουν τις δυσκολίες. Μόνο οι γενναίοι μπορούν να αντέξουν την αβεβαιότητα. Mignon McLaughlin, 1913-1983, Αμερικανίδα αρθρογράφος

Η Γερουσία ενταφιάζει την εκλογική μεταρρύθμιση που ήθελε ο Μπάιντεν

20 Ιανουαρίου, 2022

Η Γερουσία ενταφίασε το βράδυ της Τετάρτης (νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας) το νομοσχέδιο που της ζητούσε να εγκρίνει άμεσα ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για να υπάρξουν εγγυήσεις ως προς την πρόσβαση των φυλετικών και εθνικών μειονοτήτων στις εκλογές.

Η απέλπιδα προσπάθεια των Δημοκρατικών να ξεπεράσουν την εναντίωση των Ρεπουμπλικάνων αίροντας τον κανόνα που προβλέπει ενισχυμένη πλειοψηφία 60 ψήφων (είναι γνωστός με τον όρο filibuster στην αργκό του σώματος) για να περάσει το νομοσχέδιο απέτυχε, αφού δύο μέλη της κοινοβουλευτικής τους ομάδας -ο Τζο Μάντσιν και η Κίρστεν Σίνεμα- το απέκλεισαν συντασσόμενοι με τους αιρετούς του GOP.

Τη «βαθιά απογοήτευσή» του εκφράζει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε «βαθιά απογοητευμένος» για την απόφαση της Γερουσίας να ενταφιάσει νομοσχέδιο που την καλούσε να εγκρίνει για να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα προασπιστεί το δικαίωμα ψήφου μελών εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων στις εκλογές στις ΗΠΑ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ