Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Η Γαλλία τιμά την Σιμόν Βέιγ στο Πάνθεον των Παρισίων

1 Ιουλίου, 2018

Ένα χρόνο μετά το θάνατό της στις 30 Ιουνίου 2017, σε ηλικία 89 ετών, η Γαλλίδα νομικός και πολιτικός Σιμόν Βέιγ που άφησε το ισχυρό αποτύπωμά της στην ιστορία του 20ου αιώνα, μπήκε στο Πάνθεον των Παρισίων. 
Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, η οποία πέτυχε τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη Γαλλία το 1974, μεταφέρθηκε σήμερα στην τελευταία της κατοικία, μαζί με τον σύζυγό της Αντουάν, ο οποίος πέθανε το 2013, με μια συμβολική τελετή παρόντων μελών της οικογενείας της και αξιωματούχων.
Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την πομπή. Ανάμεσά τους και οι δύο γιοι της, αμφότεροι προβεβλημένοι ποινικολόγοι.

 Η μεταφορά της σορού της στο Πάνθεον των αθανάτων ήταν “μια απόφαση όλων των Γάλλων”, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
“Η Γαλλία αγαπά την Σιμόν Βέιγ και την αγαπά για τους αγώνες της”, είπε ο Μακρόν στην ομιλία που εκφώνησε.
“Θέλαμε η Σιμόν Βέιγ να εισέλθει στο Πάνθεον χωρίς να περιμένουμε να περάσουν γενεές, ώστε οι αγώνες της, η αξιοπρέπειά της και η ελπίδα της να παραμείνουν πυξίδα σε αυτές τις δύσκολες εποχές”.
Το φέρετρό της είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για δύο ημέρες στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Παρίσι.
Μετά τον θάνατό της, η σωρός της ενταφιάστηκε στο Κοιμητήριο του Μονπαρνάς και στη συνέχεια έγινε εκταφή της για να ενταφιαστεί στο Πάνθεον.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
O Χορστ Ζεεχόφερ και επιμένει στη θέση του για επαναπροωθήσεις

Δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, τα οποία δεν θεωρεί ισοδύναμα με συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις,...

Close