Η εξουσία έχει την τάση να απομονώνει αυτούς που έχουν πάρα πολύ από αυτήν. Στο τέλος χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και πέφτουν. Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Η Ford λανσάρει στα επαγγελματικά της μοντέλα τη λειτουργία «Electric Drive Mode»

9 Ιουλίου, 2020

Στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα εκεί όπου είναι περισσότερο απαραίτητο έχει θέσει η Ford, η οποία διασφαλίζει ότι η νέα γενιά των plug-in υβριδικών επαγγελματικών οχημάτων της λειτουργεί με αμιγώς ηλεκτροκίνηση και μηδενικές εκπομπές ρύπων σε ευαίσθητες περιοχές.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο, οι εκδόσεις van του Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV) θα μπορούν να αλλάζουν αυτόματα στο ηλεκτρικό πρόγραμμα οδήγησης κάθε φορά που το όχημα εισέρχεται σε προκαθορισμένες περιοχές, όπως ζώνες κυκλοφοριακής συμφόρησης και χαμηλών εκπομπών ρύπων, συνεισφέροντας έτσι στη διατήρηση του καθαρού ατμοσφαιρικού αέρα στους δρόμους των πόλεων.

Ωστόσο, η τεχνολογία geofencing δεν θα εφαρμόζεται μόνο στα κέντρα των πόλεων, καθώς οι διαχειριστές οχημάτων θα μπορούν επίσης να δημιουργούν εξατομικευμένες «πράσινες ζώνες» ώστε να ενθαρρύνουν την οδήγηση μηδενικών ρύπων σε τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν σχολεία, παιδικές χαρές και αποθήκες.

Όταν το όχημα απομακρύνεται από μία ελεγχόμενη ζώνη, θα μπορεί αυτόματα να αλλάζει στο πιο κατάλληλο προφίλ οδήγησης για να ολοκληρώνει το επόμενο σκέλος του ταξιδιού του.

Κ.Π.

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Η Nissan πούλησε το πρώτο αυτοκίνητό της μέσω WhatsApp

Με τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, ειδικά κατά την περίοδο της έξαρσης του Covid-19, η...

Close