Δεν επιβάλλεις δικτατορία για να περιφρουρήσεις την επανάσταση. Κάνεις επανάσταση για να επιβάλεις δικτατορία. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Η Φινλανδία γιόρτασε απόψε στην Αθήνα την 101η επέτειο της ανεξαρτησίας της

6 Δεκέμβριος, 2018

Τα 101 χρόνια ανεξαρτησίας της Φινλανδίας γιόρτασε απόψε στην Αθήνα, η φινλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα με μηνύματα ότι άνοιξε νέο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Ο Φινλανδός πρέσβης Γιούχα Πίουκο μαζί με τη σύζυγό του υποδέχτηκαν νωρίς το βράδυ τους καλεσμένους τους στην πρεσβευτική κατοικία και στη συνέχεια συνεόρτασαν μαζί τους την εθνική ημέρα της Φινλανδίας, με την καθιερωμένη δεξίωση. Η γιορτή ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του πρεσβευτή της Φινλανδίας στην Ελλάδα.

«Φέτος γιορτάζουμε το γεγονός ότι αυτή η μεγάλη χώρα, η Ελλάδα, έχει γυρίσει σελίδα και έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της και η Φινλανδία θέλει να είναι μέρος σε αυτό το εγχείρημα και θέλει να συνεργαστεί με την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική, κοινωνική και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξή της» επισήμανε ο κ. Πίουκο για να υπογραμμίσει ότι «του χρόνου θα γιορτάζουμε έναν αιώνα διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Φινλανδίας».

Την παράσταση έκλεψε η ξαφνική εμφάνιση του Άγιου Βασίλη, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές του στους Έλληνες από το κρύο Ροβανιέμι, αλλά και το «λευκό» σκηνικό με φόντο νιφάδες χιονιού που είχε δημιουργηθεί σε μία πλευρά της πρεσβευτικής κατοικίας με τη χρήση της τεχνολογίας.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μέλη της φινλανδικής κοινότητας στην Ελλάδα και προσωπικότητες από την πολιτική, διπλωματική, στρατιωτική και επιχειρηματική ζωή της χώρας, καθώς και πολλοί επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, κυρίως βορειοευρωπαϊκών χωρών. Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσε και ο πρώην ευρωβουλευτής και συγγραφέας Ίλκα Τάιπαλε, γνωστός από το βιβλίο του «Εκατό φινλανδικές καινοτομίες», μαζί με τη σύζυγό του, πρώην υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης της Φινλανδίας.

Read previous post:
Αναστολή μαθημάτων στο σύνολο των Τμημάτων του Δ.Π.Θ

Την αναστολή της διδακτικής διαδικασίας σε όλα τα Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.

Close