Είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες για τους πωλητές, να παινεύουν τις άσχημες πλευρές και να αφήνουν τα καλά σημεία να μιλήσουν μόνα τους. Robertt Smith Surtees, 1805-1864, Βρετανός συγγραφέας

Η FIFPro ανησυχεί για την ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) εξέφρασε την ανησυχία ότι πολλοί παίκτες μπορεί να υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η FIFPro αναφέρεται ιδιαίτερα στους ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό και συχνά ζουν μόνοι τους. «Βρίσκονται σε μια ξένη χώρα, μακριά από την οικογένειά τους και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τη μοναξιά. Την μια ημέρα είναι ήρωες και την επομένη, είναι… ξεχασμένοι. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς. Και σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την FIFPro, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ποδοσφαιριστές αποτελούν μια κοινωνική ομάδα που είναι επιρρεπής σε ψυχολογικές διαταραχές:  «Είναι συνεχώς υπό πίεση, ζουν σε ένα “ γυάλινο” σπίτι και πρέπει να αποδώσουν. Αυτό τους κάνει πιο ευάλωτους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Read previous post:
Πρόεδρος Ελλήνων Εφοπλιστών: Χαιρετίζω εγκάρδια τους ναυτικούς μας για τις υπηρεσίες τους, στην δίνη της πανδημίας

Στην δίνη της πανδημίας που βιώνει η ανθρωπότητα και με την αμέριστη προσοχή όλων μας στον άνισο πόλεμο που διεξάγεται...

Close