Υπάρχουν πάντα τέσσερις πλευρές σε κάθε ιστορία: η δική σου εκδοχή, η δική τους εκδοχή, η αλήθεια και αυτό που πραγματικά συνέβη. Ζακ-Ζακ Ρουσσώ, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Η FFA χαιρετίζει το σχέδιο …U24 για το Τόκιο 2020

4 Απριλίου, 2020

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας (FFA) χαιρέτισε την κίνηση της FIFA να αυξήσει το όριο ηλικίας για την συμμετοχή στο Ολυμπιακό τουρνουά Ανδρών, στους Αγώνες  του  Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι 2021, ώστε οι παίκτες που ήταν επιλέξιμοι το 2020 να μην χάσουν την παρουσία τους,  μετά την αναβολή των Αγώνων.
 «Η FFA έχει κάνει γνωστή την άποψή της ότι το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου  θα πρέπει να αλλάξει σχετικά με τις ηλικίες και να γίνει κάτω των 24 αντί κάτω των 23 ετών , αφού θα πραγματοποιηθεί το 2021», δήλωσε η FFA. «Η έγκριση της ομάδας εργασίας της FIFA υπογραμμίζει την κατανόησή τους για τη βούληση των συμμετεχουσών οργανώσεων μελών να διατηρήσουν ζωντανά τα όνειρα των παικτών που γεννήθηκαν την ή μετά την 01.01.1997».
 Το Ολυμπιακό τουρνουά  ποδοσφαίρου περιορίζεται σε ομάδες με παίκτες κάτω των 23 ετών για τα τουρνουά των ανδρών, με τρεις παίκτες με μεγαλύτερη ηλικία. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το γυναικείο τουρνουά.
 Ωστόσο, μια ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από την FIFA συνέστησε ότι το τουρνουά θα πρέπει να παραμείνει προσβάσιμο στους παίκτες που γεννήθηκαν την 1η Ιανουαρίου 1997 ή αργότερα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Αυτό θα αυξήσει ουσιαστικά το όριο ηλικίας κατά ένα έτος, όπως ζήτησε τόσο η Νότια Κορέα όσο και η Αυστραλία.

 A. Bαζογιάννης

Read previous post:
Οι 14 δανεικοί της Ρεάλ Μαδρίτης και το μέλλον τους

Η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και όλοι σχεδόν οι σύλλογοι, αναμένεται να προχωρήσουν σε - γενναία - περικοπή μισθών μετά το...

Close