Οι Έλληνες πιστεύουν ακράδαντα ότι όλα τα δυσάρεστα που τους έχουν συμβεί οφείλονται στην Δύση και γι’ αυτό προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να της μοιάσουν. Νίκος Δήμου, 1935-, Έλληνας συγγραφέας & αρθρογράφος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει την πρόταση Μπερλουσκόνι για την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος

23 Αυγούστου, 2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα την ιδέα περί κυκλοφορίας ενός παράλληλου νομίσματος την οποία εισηγήθηκε ο δεξιός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Κομισιόν υπενθύμισε ότι υπάρχει μόνο ένα νόμισμα στην ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόταση αυτή.

Ο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, κατέστησε σαφές ότι θα υποστήριζε την κυκλοφορία ενός παράλληλου νομίσματος στην Ιταλία για να τονωθεί η εσωτερική ζήτηση σε μια συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο.

Η πρόταση υπογράμμισε τις ανησυχίες για το ευρύτερο κλίμα εναντίον του ενιαίου νομίσματος στην Ιταλία, την τρίτη τη τάξει οικονομία στην ευρωζώνη, καθώς η χώρα οδεύει σε εκλογές τον Μάιο του 2018.

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Στο ΦΕΚ οι αποφάσεις για τον προσδιορισμό των θαλασσίων περιοχών για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β2885-21/8/2017) οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για την επιλογή είδους σύμβασης...

Close