Ο μέσος άνθρωπος πιστεύει πρώτα σε κάτι και μετά ψάχνει αποδείξεις για να υποστηρίξει την άποψή του. - Elbert Hubbard, 1856-1915 , Αμερικανός συγγραφέας

Η Etihad Airways διακόπτει τις πτήσεις της προς το Ισραήλ λόγω των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας

17 Μαΐου, 2021

Η αεροπορική εταιρεία Etihad Airways ανέστειλε τις πτήσεις της από το Άμπου Ντάμπι για το Τελ Αβίβ, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε αυτή η απευθείας αεροπορική σύνδεση, στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά εδώ και μία εβδομάδα τη Λωρίδα της Γάζας, απ’ όπου ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Χαμάς, εκτοξεύουν ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, έχουν σκοτωθεί.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των ΗΑΕ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων» αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό «αναβάλλονται» οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Τετάρτη. «Η Etihad παρακολουθεί την κατάσταση στο Ισραήλ και παραμένει σε στενή επαφή με τις αρχές», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα οι πτήσεις της Etihad με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ραμόν, κοντά στο Εϊλάτ.

Οι τακτικές πτήσεις της Etihad από το Άμπου Ντάμπι προς το Ισραήλ ξεκίνησαν τον Απρίλιο. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες του Ντουμπάι, οι Emirates Airlines και Fly Dubai, δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν ότι προτίθενται να αναστείλουν τις πτήσεις τους με προορισμό το Ισραήλ.

Από τις 10 Μαΐου έχουν χάσει τη ζωή τους 200 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας και περισσότεροι από 1.300 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι και τουλάχιστον 59 παιδιά. Στο Ισραήλ σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί και 294 τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.