Ο Νότος δημιουργεί τους πολιτισμούς. Ο Βορράς τους καταστά, τους καταστρέφει, δανείζεται από αυτούς, τους διαδίδει. Αυτή είναι μια σύντομη σύνοψη της Ιστορίας - Will Durant

Η ΕΠΣΜ ανοίγει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες ποδοσφαιριστές της ΑΡΣΙΣ

12 Σεπτεμβρίου, 2019

Μια σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία γνωστοποίησε σήμερα η ΕΠΣ Μακεδονίας και ο πρόεδρός της, Σάββας Δημητριάδης, μέσα από την συνέντευξη Τύπου που για τον λόγο αυτό διοργανώθηκε, με την παρουσία εκπροσώπων και φορέων της Θεσσαλονίκης. Αφορά την ένταξη της ποδοσφαιρικής ομάδας των προσφύγων που λειτουργεί υπό την ΜΚΟ “Αρσις” και στεγάζει περίπου 140 μέλη ηλικίας 15-27 ετών και που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018.

Στη συνέντευξη παρέστησαν και μίλησαν η Βούλα Πατουλίδου, ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, ο Γιώργος Λυσσαρίδης ως πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ, ο Λάμπρος Ανδριόπουλος ως πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης και η Αγγελική Παπαγαθαγγέλου ως εκπρόσωπος της ΜΚΟ “Αρσις”.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, αφού επαίνεσε την πρωτοβουλία της ΕΠΣΜ, μνημόνευσε τον «όγκο όλων αυτών των πονεμένων ανθρώπων που μέσα από το ποδόσφαιρο διεκδικούν την ένταξή τους στην κοινωνία», λέγοντας: «Το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο των αθλημάτων και είναι ένα απλό παιχνίδι που παίζεται από μια αλάνα ως ένα μεγάλο στάδιο. Οι πρόσφυγες που συγκροτούν την ομάδα της “Αρσις” θα βρουν μια ευκαιρία ζωής και για τον λόγο αυτό να συγχαρώ την ΕΠΣΜ και τον πρόεδρό της, όπως και την ίδια την “Αρσις” για τη συνεργασία αυτή που θα στηριχθεί και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί είναι σε θετική κατεύθυνση. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να μπει στο πρόγραμμα νέων δράσεων της Περιφέρειας, στην καινούργια θητεία που ξεκίνησε». 

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο κ. Σάββας Δημητριάδης, που από την θέση του προέδρου της ΕΠΣΜ σημείωσε: «Προχωράμε να οικοδομήσουμε με την “Αρσις”, που είναι μια ΜΚΟ για την στήριξη των προσφύγων, αυτή την πρωτοβουλία. Η ΕΠΣΜ είναι θερμή σε τέτοιες πρωτοβουλίες και οι πρόσφυγες θα έχουν την ευκαιρία, πέρα από το ποδόσφαιρο που θα παίξουν, να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την ποδοσφαιρική κουλτούρα που χαρακτηρίζει την Ένωσή μας. Με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω θερμά τις διοικήσεις των Συνδέσμων Προπονητών και Διαιτητών του Νομού μας για την συμμετοχή τους. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει πως κάθε Σαββατοκύριακο η ομάδα ποδοσφαίρου της “Αρσις” θα δίνει ένα αγώνα φιλικό με ομάδα της δύναμης μας που εκείνη την ημέρα θα έχει ρεπό με βάση το πρόγραμμά της. Υπάρχουν 8 ομάδες που κάθε Σαββατοκύριακο δεν θα αγωνίζονται, οπότε δίνεται μια καλή ευκαιρία να δίνουν φιλικούς αγώνες με την αντίστοιχη ομάδα της “Αρσις”, όχι επίσημα παιχνίδια, αφού οι διαδικασίες νομικές και αθλητικές δεν μας επιτρέπουν να εκδώσουμε δελτία στους πρόσφυγες κυρίως λόγω της έλλειψης εγγράφων, αλλά και άλλων εμποδίων του Υπουργείου και της ΕΠΟ. Αυτοί οι φιλικοί αγώνες θα έχουν ένα κυρίαρχο στόχο. Την διακοπή της απομόνωσης των νεαρών προσφύγων αθλητών, μερικοί από τους οποίους είναι ικανοί και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές». 

Ο Γιώργος Λυσσαρίδης έκανε μια ουσιαστική και καίρια αναφορά στο πρόβλημα των εν Ελλάδι μεταναστών και προσφύγων, επικαλούμενος σκέψεις και ρήσεις που άντλησε από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, αλλά και δικές του εκτιμήσεις μέσα από την αντίληψη των Ελλήνων πολιτών στο θέμα αυτό εδώ και τρεις δεκαετίες και επαίνεσε τους φορείς που αγκαλιάζουν αυτή την πρωτοβουλία. Τέλος μίλησαν για την πρωτοβουλία αυτή ο πρόεδρος του ΣΠΠΘ, Λάμπρος Ανδριόπουλος, και η εκπρόσωπος της “Αρσις”, Αγγελική Παπαγαθαγγέλου. 
 

Read previous post:
Άδ. Γεωργιάδης: Να μην φοβούνται οι δημ. υπάλληλοι, που στην πλειοψηφία τους είναι ευσυνείδητοι, τις πειθαρχικές ποινές του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου

«...

Close