Ένα σύστημα δεν μπορεί να είναι συνεπές και πλήρες. Ένα σύστημα μπορεί να είναι είτε πλήρες και ασυνεπές είτε συνεπές και ελλιπές - Kurt Godel, Τσέχος Μαθηματικός

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο Ρέθυμνο και οι νέες θέσεις εργασίας

16 Μάιος, 2019

Στον άμεσο προγραμματισμό της Περιφέρειας Κρήτης περιλαμβάνεται η πιστοποίηση όλων των υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού με ευρωπαϊκά πρότυπα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του ΕΣΠΑ, επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή στη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου.
Σε μία εφ’ όλης  της ύλης συζήτηση για τις αναπτυξιακές δράσεις, αλλά και τον προγραμματισμό της περιφερειακής Αρχής, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις υποδομές με έμφαση στην αναβάθμιση του ΒΟΑΚ, τις εργασίες καθαρισμού κατά μήκος του, την τοποθέτηση στηθαίων αλλά και στις εργασίες σήμανσης.
    Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης ενημέρωσε το ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων για τις προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης να ενταχθεί στη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ τα τμήμα Σούδα-Αεροδρόμιο, καθώς τώρα με το νέο σχεδιασμό και χωροθέτηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών απομακρύνεται ακόμα περισσότερο το αεροδρόμιο Ηρακλείου από το Ρέθυμνο.
Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, η κ. Λιονή αναφέρθηκε στη στήριξη των επιχειρηματιών του Τουρισμού με εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως αναπτυξιακός νόμος και ΕΣΠΑ, αλλά και την υλοποίηση ενός πολυετούς προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης, που έθεσε τις βάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού -και απέσπασε 25 βραβεία.
 Όπως τόνισε η κ. Λιονή, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μπορεί να επιτευχθεί και απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

 

Read previous post:
Δικαστήριο της ΕΕ: Να καταγράφεται ο χρόνος εργασίας για την προστασία των εργαζομένων

Κατακλυσμός δημοσιευμάτων στον γερμανικό τύπο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να καταγράφουν τον χρόνο εργασίας,...

Close