Οι αρχαίοι ήξεραν πολύ καλά πως ο μόνος τρόπος να κατανοούμε τα γεγονότα είναι να είμαστε η αιτία τους. Nassim Nicholas Taleb, 1960- , Αμερικανός οικονομολόγος

Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ενδυναμώνει τη συνεργασία της με τη Sportradar

7 Ιουλίου, 2022

Με επικεφαλής τον γ.γ. Αθλητισμού και πρόεδρο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργο Μαυρωτά, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Εθνικής Πλατφόρμας πραγματοποίησε σήμερα (7/7) ενημερωτική συνάντηση με τον διευθυντή Ακεραιότητας της Sportradar, Αντρέας Κράνιχ, καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Ακεραιότητας της εταιρείας.

Η συνάντηση του κλιμακίου της Ε.Π.Α.ΘΛ.Α. και των στελεχών της Sportradar πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας, στο Λονδίνο, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας και της εταιρείας, την παροχή τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με την ανάλυση των αναφορών που λαμβάνει η ΕΠΑΘΛΑ, ώστε να παρέχεται στοχευμένη πληροφόρηση για τα ύποπτα για χειραγώγηση παιχνίδια ελληνικού ενδιαφέροντος, σε διάφορα αθλήματα, με βάση το εκτεταμένο δίκτυο στοιχηματικών εταιριών που υποστηρίζει η Sportradar.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής επίσκεψης έγινε επισκόπηση της ανάλυσης επικινδυνότητας των ελληνικών πρωταθλημάτων και παρουσίαση εργαλείων παρακολούθησης πρωταθλημάτων και προγραμμάτων εκπαίδευσης/ευαισθητοποίησης των μελών της αθλητικής κοινότητας. 

Τον Γιώργο Μαυρωτά συνόδευσαν στη συνάντηση ο συντονιστής της Ομάδας Αξιολόγησης Αναφορών της Εθνικής Πλατφόρμας, δικηγόρος Βασίλης Κεραμάρης, καθώς και τα μέλη της Ομάδας Αξιολόγησης Αναφορών, Χρήστος Περτσουλάκης (εμπειρογνώμων), Μαρία Δημοπούλου (προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και Διοικητικών Κυρώσεων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) και Αντώνης Αλεξίου (προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνολογικών Υποδομών της ΕΕΕΠ).