Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Η ΕΟΚ κρίνει το μέλλον Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού στην Αδριατική Λίγκα

24 Μαΐου, 2019

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αδριατική Λίγκα, σχετικά με τα όσα αποφασίστηκαν και συζητήθηκαν στο σημερινό ΔΣ των μετόχων της, υπογραμμίζεται ότι για να ανάψει το «πράσινο φως» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ABA Liga της σεζόν 2019-20, θα πρέπει μεταξύ άλλων να έχουν πάρει την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Μπνέι Χερζλίγια, η οποία έχει καταθέσει μαζί με τους «αιώνιους» αίτημα συμμετοχής, και θα πρέπει να έχει την έγκριση της ομοσπονδίας μπάσκετ του Ισραήλ. 

Αναλυτικά:

«Το ΔΣ της Αδριατικής Λίγκας συνεδρίασε στις 24 Μαΐου στην Μπάνια Λούκα, εκεί όπου αναλύθηκε η φετινή σεζόν και βγήκαν συμπεράσματα με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο που διήρκησε αρκετές ώρες, οι σύλλογοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες με στόχο να μην υπάρχουν ξανά στο μέλλον παρόμοιες εικόνες με αυτές των τελικών της Αδριατικής και που δεν αρμόζουν στις αρχές στις οποίες έχει οικοδομηθεί η ABA League.

Το ΔΣ δεν επέκτεινε την εντολή της υπάρχουσας διοίκησης και συμφώνησε να αρχίσουν οι διαδικασίες εκλογής της επόμενης διοίκησης όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Συζητήθηκαν δε τα αιτήματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού αλλά και της Μπνέι Χερζλίγια σε ό,τι αφορά την αποδοχή τους στη διοργάνωση. Το ΔΣ κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι για να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα, θα πρέπει πρώτα οι ομάδες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν να υποβάλλουν πλήρη δικαιολογητικά σύμφωνα με το καταστατικό της διοργάνωσης, η οποία απαιτεί και την έγκριση των εγχώριων ομοσπονδιών καλαθοσφαίρισης που ανήκουν.

Τέλος, το ΔΣ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ABA εκπροσωπεί το μονοπάτι της προόδου, προώθησης και ανάπτυξης του αθλήματος σε όλη την περιοχή, κάτι που θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλες τις ομάδες».
 

Read previous post:
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε να πουλήσει όπλα στη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ "ενημέρωσε επισήμως το Κογκρέσο" ότι προχωρά σε πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα...

Close