Το πρώτο πρόβλημα των γονέων είναι να μάθουν στα παιδιά τους πώς να συμπεριφέρονται σε μια καλή κοινωνία, και το δεύτερο είναι να βρουν μια τέτοια κοινωνία. - Robert Orben, 1927- , Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Η ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο χωρών στο επίκεντρο συναντήσεων του Λ. Αυγενάκη με υπουργούς του αγροδιατροφικού τομέα στην Ινδία

2 Νοεμβρίου, 2023

Στην Ινδία, όπου θα επισκεφθεί την έκθεση «WORLD FOOD INDIA 2023», στο Νέο Δελχί, στην οποία παίρνουν μέρος κορυφαίες διεθνείς και ινδικές εταιρείες τροφίμων και προϊόντων μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα, βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ινδίας, Narendra Modi, στην Ελλάδα και γίνεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Αυγενάκης θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του, Parshottam Rupala, υπουργό Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Piyush Goyal, υπουργό Εμπορίου και Pashpati Kumar Paras, υπουργό Επεξεργασίας Τροφίμων, με επίκεντρο τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Τέλος, θα συναντηθεί με τον πρεσβευτή της Ελλάδας και τα στελέχη της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ινδία.