Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς. Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή προετοιμάζει τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας

4 Μάρτιος, 2021

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ), με την Ολομέλεια, τα στελέχη και τις αρμόδιες επιτροπές της, εργάζεται πυρετωδώς για τη σωστή προετοιμασία -σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο- της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020.

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θα υποδεχτεί σε λιγότερο από έξι μήνες (από τις 24 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2021), λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, απ’ όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, σε αγαστή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, στοχεύει στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών, ώστε οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να μεταβούν στο Τόκιο και να συμμετέχουν με ασφάλεια στους Αγώνες.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΠΕ, Χρήστου Καλούδη, συγκροτήθηκε πριν από μερικούς μήνες Ιατρική Ομάδα, η οποία πλαισιώνει την Επιτροπή Παραολυμπιακής Προετοιμασίας και την Τεχνική Επιτροπή, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες και κυρίως την ασφάλεια ότι λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις για τον COVID-19.

«Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Παραολυμπιακή Αποστολή δεν πρέπει μόνο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Αγώνες, αλλά να το κάνει με ασφάλεια. Οι συνθήκες είναι πρωτοφανείς και γι’ αυτό απαιτείται πολύ προσεκτικός σχεδιασμός, σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο Χρήστος Καλούδης και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε επαφή και στενή συνεργασία με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και με την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων ΤΟΚΥΟ 2020. Επίσης, έχουμε ζητήσει τη συνεργασία των αρμοδίων για τον εμβολιασμό των μελών της Ελληνικής Ομάδας και αναμένουμε σχετική ενημέρωση. Έχουμε κάνει όλα όσα μπορούσαμε και κάτι παραπάνω. Να σημειώσουμε, γιατί έχει τη δική του αξία, το γεγονός ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε για τη θητεία της ΕΠΕ, μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε απρόσκοπτα στην προετοιμασία της συμμετοχής της Ελληνικής Ομάδας».

Υπό την καθοδήγηση της Αρχηγού της Ελληνικής Ομάδας, Αναστασίας Γκούφα, τα έμπειρα στελέχη της Τεχνικής Ομάδας και της Ιατρικής Ομάδας εργάζονται εντατικά, ενώ έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι κι αναλυτικός διοικητικός και τεχνικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τις συνεχόμενες ενημερώσεις κι οδηγίες, που λαμβάνει η ΕΠΕ από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων ΤΟΚIΟ 2020.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των ελίτ αθλητών και αθλητριών 12 Παραολυμπιακών Αθλημάτων, που συγκροτούν την Προ-Παραολυμπιακή Ομάδα και προετοιμάζονται -υπό δύσκολες συνθήκες- να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην Ελληνική Ομάδα, που θα ταξιδέψει στο Τόκιο. Παράλληλα προγραμματίζονται τηλεσυναντήσεις με όλα τους αθλητές και αθλήτριες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση τους σε διοικητικά – τεχνικά, αλλά και ιατρικά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στη Covid-19.