Βγάλε τη διπλωματία από τον πόλεμο και όλο το πράγμα θα ξεφουσκώσει μέσα σε μια βδομάδα - Will Rogers

Η ελληνική γούνα έχει την δική της ταυτότητα στο παγκόσμιο εμπόριο

7 Μαΐου, 2019

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί στους γουνοποιούς και την διοίκηση του συνδέσμου τους, μετά την ολοκλήρωση της 44ης Διεθνούς Έκθεση Γούνας της Καστοριάς. Μέρες πριν από την έκθεση, στους κόλπους των γουνοποιών, με βάση τα στοιχεία προεγγραφών των εμπορικών επισκεπτών, επικρατούσε συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία καταγραφής εισόδου στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας που άνοιξε τις πύλες του από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2019, πέρασαν 1.504 εμπορικοί επισκέπτες, από 42 χώρες. Ο κατάλογος των χωρών που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο στην Καστοριά διευρύνεται, αλλά, σύμφωνα με στοιχεία του συνδέσμου γουνοποιών, οι φετινές συμμετοχές παρουσίασαν άνοδο έως 11%, με  αποτέλεσμα η έκθεση να έχει καθιερωθεί στα πιο αναγνωρισμένα παγκόσμια γεγονότα στο χώρο της γούνας. 
Η παρουσία της Ρωσίας στην έκθεση ήταν σημαντική και παρόλα τα προβλήματα με το εμπάργκο της ΕΕ και των ΗΠΑ και την παλιότερη υποτίμηση του ρουβλιού, κατέγραψε σημαντική άνοδο που οι οργανωτές την υπολογίζουν στο 13,14%, αποτελώντας τον κύριο όγκο των πελατών της φετινής διοργάνωσης.  
Αυξημένος ήταν επίσης, ο αριθμός των Ουκρανών, Τούρκων, Ιταλών και Ρουμάνων εμπορικών επισκεπτών, ενώ οι Κορεάτες με την βοήθεια του οργανισμού Enterprise Greece που οργάνωσε την επιχειρηματική τους συμμετοχή, έκαναν την πιο πληθωρική εμπορική αποστολή. 
Σύμφωνα με τον Γενικό γραμματέα του Συνδέσμου  Γουνοποιών Νίκο Κατσάνο, παρουσιάστηκαν προϊόντα που “φέρουν την ταυτότητα της ελληνικής γούνας Καστοριάς που μετά από τη προσπάθειες ετών είναι πια αναγνωρίσιμη από όλους τους γνωστούς οίκους διακίνησης και εμπορίας του προϊόντος”. 

Σπ. Κουταβάς

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Βενετία- Άγιο Όρος μια μοναδική έκθεση θρησκευτικής χαλκογραφίας

 Δύο κόσμοι, ενώνονται σε ένα μοναδικό ταξίδι τριών αιώνων: Βενετία και Άγιο Όρος, Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών και...

Close