Όταν ένας Εγγλέζος μιλάει για εθνικό πλούτο, εννοεί τον αριθμό των εκατομμυριούχων στη χώρα. Oswald Spengler, 1880-1936, Γερμανός ιστορικός & φιλόσοφος

Η EANA χαιρετίζει μια «μείζονα πρόοδο» στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων

7 Μαΐου, 2018

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA) χαιρέτισε σήμερα την πρόταση να θεσπιστούν στην ΕΕ «συγγενικά δικαιώματα», παρόμοια με τα πνευματικά δικαιώματα, που θα επιτρέψουν στις εταιρείες Τύπου (στις οποίες συγκαταλέγονται τα πρακτορεία ειδήσεων) να αμείβονται από τους γίγαντες του Διαδικτύου.

Η EANA ενέκρινε με ανακοίνωσή της τη θέση που διατυπώθηκε από τον εισηγητή της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άξελ Βος στο πλαίσιο των συζητήσεων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναθεώρηση της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Η θέσπιση «συγγενικών δικαιωμάτων» υπέρ των εταιρειών Τύπου και των πρακτορείων ειδήσεων αποτελεί μέρος των μέτρων που εξετάζονται στο πλαίσιο της αναθεώρησης της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα, όμως έπειτα από ενάμισι χρόνο συζητήσεων οι 28 δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνεννοηθούν. 

 

Το πλήρες τηλεγράφημα στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Γ. Σύρρος: «Ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας»

Στην ανάδειξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως στρατηγικού πυλώνα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στοχεύει ο...

Close