Χρειάζεται μια τεράστια ποσότητα Ιστορίας για να δημιουργηθεί έστω και μια μικρή ποσότητα Παράδοσης. Henry James, 1843-1916, Αμερικανός συγγραφέας

Η ΔΟΕ έδωσε άδεια συμμετοχής στο «Παρίσι 2024» σε 25 αθλητές υπό ουδέτερη σημαία

15 Ιουνίου, 2024

Δεκατέσσερις Ρώσοι αθλητές και ένδεκα Λευκορώσοι από τέσσερα αθλήματα, έλαβαν άδεια από την ΔΟΕ, προκειμένου ν’ αγωνισθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), υπό ουδέτερη σημαία.

    Οι εν λόγω αθλητές, οι οποίοι αγωνίζονται στην ποδηλασία δρόμου (4), στο τραμπολίνο (3), στην άρση βαρών (2) και στην πάλη (16), έπρεπε να ξεπεράσουν τόσο το εμπόδιο πρόκρισης, όσο και έναν διπλό έλεγχο από τις διεθνείς ομοσπονδίες και την ΔΟΕ, ούτςω ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν υποστηρίζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν έχουν σύνδεση με τον στρατό της χώρας τους.

    Υπενθυμίζεται, ότι εχθές (14/6) η World Aquatics, η διεθνής κολυμβητική ομοσπονδία, χορήγησε καθεστώς ουδετερότητας στην Ρωσίδα πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Γιούλια Εφίμοβα, αλλά και σε μερικούς Λευκορώσους κολυμβητές.

    Σημειώνεται, ότι οι «ουδέτεροι μεμονωμένοι αθλητές» δεν θα παρελάσουν στον Σηκουάνα κατά την Τελετή Εναρξης τ5ης κορυφαίας διοργάνωσης και δεν θα εμφανισθούν στον πίνακα των μεταλλίων.

    Τον περασμένο Μάρτιο, η ΔΟΕ τους «έδωσε» μια ειδική σημαία, που φέρει τα γράμματα «AIN» σε πράσινο φόντο, καθώς και μια σύντομη σύνθεση χωρίς λόγια, που θα χρησιμεύσει ως ύμνος, σε περίπτωση κατάκτησης χρυσού μεταλλίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ