"Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης των φυλακισμένων της."Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, 1821-1881, Ρώσος συγγραφέας

Η διεθνής και ελληνική ναυτιλία επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από δεκαετίες

Σε ρεκόρ πληρότητας όλων των εποχών το Νεώριο της Σύρου με εννέα πλοία ταυτόχρονα στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, και έχοντας σπάσει το φράγμα των εβδομήντα πλοίων από την έναρξη της επαναλειτουργίας υπό την Αμερικανική Onex Shipyards. 

Για την ακρίβεια έχουν εξυπηρετηθεί 72 πλοία μέχρι στιγμής με τα 32 από αυτά στις πρώτες 100 μέρες του 2019. Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί βέβαιη την εξυπηρέτηση πλέον των 100 πλοίων μέσα στο 2019 με πολύ πιθανή την προσέγγιση των 120 πλοίων. 

Η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει την εξαγορά και νέας μεγαλύτερης δεξαμενής για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, ενώ από τα στοιχεία της προκύπτει πως για κάθε πλοίο που τελικά εξυπηρετεί υπάρχουν αλλά τέσσερα που δεν αναλαμβάνει λόγω μη διαθέσιμου χώρου.

Η εμπιστοσύνη του ναυτιλιακού κόσμου στην νέα εποχή των ελληνικών ναυπηγείων υπό την Onex έχει δημιουργήσει ήδη περί τις 420 θέσεις, ενώ θα φθάσει την ερχόμενη περίοδο τις 500 θέσεις. 

Η νέα εποχή καταγράφεται πλέον και στα μεγέθη του κλάδου που για το 2019 αναμένονται να διπλασιαστούν σε σχέση με το 2014, αναστρέφοντας την αρνητική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.

Read previous post:
Μία νίκη μακριά από την πρόκριση, Ουόριορς, Ράπτορς και Μπλέιζερς

Μία νίκη μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση των playoffs, βρίσκονται οι Ουόριορς  που κατάφεραν να νικήσουν με 113-105...

Close