Ο κ. Ρίγκαν θα αυξήσει τους φόρους, και το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Αυτός δε θα σας το πει. Εγώ μόλις το είπα. - Walter Mondale (υποψήφιος πρόεδρος των Η.Π.Α. που ηττήθηκε από τον Ronald Reagan)

Η δεύτερη ζωή των σωσιβίων που συλλέγονται από τις ακτές

23 Αυγούστου, 2017

Τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της Χίου συνεχίζει να καθαρίζει η κοινωνική επιχείρηση «Odyssea» περισυλλέγοντας, σε συνεργασία με τη δημοτική επιχείρηση διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Χίου ΔΙΑΝΟΧ τα εναπομείναντα σωσίβια, τα οποία έφεραν στις ακτές του νησιού οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που πέρασαν στη Χίο από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Πέραν της διαλογής, πλένονται και δεματοποιούνται, με σκοπό τη μεταποίησή τους σε μια σειρά από βασικά προϊόντα, όπως τσάντες, πορτοφόλια, σημειωματάρια, θήκες για υπολογιστές, μπρελόκ κτλ.

Τα έσοδα από την πώληση αυτών των προϊόντων θα δοθούν για τη χρηματοδότηση μιας κινητής ιατροθεραπευτικής μονάδας για τα χωριά της Χίου, «ώστε το κέρδος να επιστρέψει στην τοπική νησιωτική κοινωνία που τόσα υπέστη στη διάρκεια της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
CERD: Οι ΗΠΑ να καταδικάσουν “ρητά και απερίφραστα” τις ρατσιστικές εκδηλώσεις

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσαν σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την ηγεσία τους να καταδικάσουν...

Close