Να είσαι ο πιο ενθουσιώδης και ο πιο θετικός άνθρωπος που ξέρεις. H. Jackson Brown, Jr., 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

Η Daimler θέλει να εξοικονομήσει 1 δις στη Mercedes με την περικοπή θέσεων εργασίας

14 Νοεμβρίου, 2019

Οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων θα πλήξουν τα κέρδη της Daimler το 2020 και το 2021, γεγονός που οδηγεί τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επιδιώξει την εξοικονόμηση άνω του 1 δισεκ. ευρώ περικόπτοντας το κόστος για το προσωπικό στη μονάδα Mercedes-Benz έως τα τέλη του 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Οι διοικητικές θέσεις θα περικοπούν κατά περίπου 10% και η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει επίσης πάνω από 300 εκατ. ευρώ με την περικοπή κόστους για το προσωπικό –συν 250 εκατ. ευρώ επιπλέον σε πάγιες δαπάνες– στη μονάδα φορτηγών.

Η Daimler ανακοίνωσε ότι χρειάζεται να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα για να πληροί τους αυστηρότερους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναγκάζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα κατά 37,5% έως το 2030 συγκριτικά με τα επίπεδα του 2021.

Η μετοχή της κατέγραψε νωρίτερα πτώση έως 3%.

ΤΦ

Read previous post:
Πάνω από 2000 επιχειρήσεις εξέφρασαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν το Συλλογικό Σήμα ΕΕ με τον όρο “Μακεδονία”

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε σήμερα επισήμως, στη Θεσσαλονίκη, το Συλλογικό Σήμα ΕΕ με ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο...

Close