Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν πρόκειται για τα χρήματα αλλά είναι θέμα αρχής, τότε πρόκειται για τα χρήματα. Abraham Lincoln, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Η CBA προβλέπει απώλειες 1,08% του ετήσιου μισθού

Οι παίκτες του NBA θα λάβουν κανονικά τις επιταγές τους στην επόμενη πληρωμή (15 Απριλίου), παρά το γεγονός ότι θα έχει ολοκληρωθεί ένας ολόκληρος μήνας χωρίς αγωνιστικές δραστηριότητες.
 Αυτή την οδηγία έδωσε στις ομάδες η λίγκα εχθές Πέμπτη όπως αναφέρει το ESPN.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η FIBA αποφάσισε μετάθεση των τουνουά κατά ένα χρόνο
Το πρωτάθλημα και η Ενωση Παικτών (NBPA) συζητάνε εκτενώς τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την κατάσταση των μισθών κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Μια πηγή δήλωσε στο ESPN ότι η ένωση των παικτών δεν βλέπει την 15η Απριλίου ως τελευταία προθεσμία και προτιμούσε να περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση παρά να καταλήξει σε συμφωνία αυτή τη στιγμή.
Τα τελευταία παιχνίδια διεξήχθησαν στις 11 Μαρτίου, την ημέρα που ο σέντερ των Γιο΄τα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ έγινε ο πρώτος παίκτης του NBA που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Η πανδημία θα οδηγήσει στην καθυστέρηση τουλάχιστον 259 παιχνιδιών κανονικής περιόδου μέχρι τις 15 Απριλίου, η οποία ημερομηνία θα ήταν και το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Επίτροπος του NBA, Ανταμ Σίλβερ, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για το υπόλοιπο της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του εάν το πρωτάθλημα θς συνεχιστεί, πριν από τον Μάιο.
Κανένα από τα παιχνίδια δεν έχει ακυρωθεί ακόμα. Τα playoffs ήταν προγραμματισμένα για τις 18 Απριλίου και οι απώλειες στα έσοδα μιας μειωμένης η μη-ολοκληρωμένης σεζόν μπορούν εύκολα να φτάσουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Η πλήρης πληρωμή τώρα δεν σημαίνει επίσης ότι τα πράγματα θα μείνουν έτσι για τους παίκτες. Αυτό που περιγράφει η συλλογική συμφωνία διαπραγμάτευσης (CBA) μεταξύ του πρωταθλήματος και των παικτών του ως “γεγονός ανωτέρας βίας” – ο νομικός όρος για απρόβλεπτες περιστάσεις, όπως μια επιδημία ή μια πανδημία – θα μπορούσε ακόμα να τεθεί σε ισχύ. Σύμφωνα με την CBA, οι παίκτες μπορούν να χάσουν το 1,08% του ετήσιου μισθού τους για κάθε παιχνίδι που ακυρώνεται.
Οι περισσότεροι παίκτες του NBA πληρώνονται την πρώτη και την 15η ημέρα κάθε μήνα. Η επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή έρχεται την 1η Μαΐου και δεν είναι σαφές εάν οι επόμενες πληρωμές θα επηρεαστούν από το αν θα ξεκινήσει η όχι η σεζόν. 

 Π. Ζαρκάδης

Read previous post:
Το ίδρυμα της UEFA για τα παιδιά στηρίζει την δημιουργία ταμείου Covid19 από το Common Goal

Το Ίδρυμα της  UEFA για τα παιδιά υποστηρίζει το πρόγραμμα του Common Goal για τη  δημιουργία κοινού ταμείου για την...

Close