Πραγματικότητα είναι οτιδήποτε αρνείται να εξαφανιστεί όταν σταματώ να πιστεύω σ΄αυτό. Philip Dick, 1928-1982, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

«Η βουλή των Σκοπίων ενέκρινε τελικά τη νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» μεταδίδει η Rai

12 Ιανουάριος, 2019

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai μεταδίδει ότι η βουλή των Σκοπίων ενέκρινε, τελικά, τη νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Προσθέτει, δε, ότι η εξέλιξη αυτή κατέστη δυνατή χάρη σε συμφωνία του Ζόραν Ζάεφ με την μη εθνικιστική αντιπολίτευση του μικρού κόμματος Besa. Η Rai αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να κυρωθεί, τώρα, από την ελληνική βουλή και ότι για την χθεσινή ψηφοφορία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, όσο και ο γενικός γραμματέας του Νατο, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η ειδησεογραφική πύλη Il Post, παράλληλα, γράφει ότι «η όλη υπόθεση, όμως, δεν έχει ακόμη λήξει» και ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προσπαθήσει να πετύχει την έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Read previous post:
Δεύτερη διαδοχική νίκη πανηγύρισε ο Άρης

Δεύτερη διαδοχική νίκη στην Α1 μπάσκετ των ανδρών πανηγύρισε ο Άρης, που επικράτησε στην Κρήτη 76-74 του Ρεθύμνου και πήρε...

Close