Πολύ απασχολημένος με το να ξαναφτιάχνει τον κόσμο, ο άνθρωπος ξέχασε να ξαναφτιάξει τον εαυτό του. - Αντρέι Πλατόνοφ

Η Βουλή του Ιράν εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να αναλάβει σθεναρή δράση εναντίον «τρομοκρατικών» ενεργειών των ΗΠΑ

23 Απρίλιος, 2019

Το κοινοβούλιο του Ιράν ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο που καλεί την κυβέρνηση να κάνει σθεναρά βήματα προκειμένου να απαντήσει σε «τρομοκρατικές ενέργειες» από δυνάμεις των ΗΠΑ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σε αντίποινα για την απόφαση της Ουάσινγκτον να συμπεριλάβει το επίλεκτο σώμα της χώρας Φρουροί της Επανάστασης στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε στις 8 Απριλίου τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης ξένη τρομοκρατική οργάνωση, ένα βήμα χωρίς προηγούμενο που προκάλεσε την καταδίκη του Ιράν και ανησυχίες για ενδεχόμενες επιθέσεις αντιποίνων σε δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η Τεχεράνη αντέδρασε στον χαρακτηρισμό αυτό που τέθηκε σε ισχύ στις 15 Απριλίου, χαρακτηρίζοντας την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) τρομοκρατική οργάνωση και την κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδότη της τρομοκρατίας.

«Το νομοσχέδιο εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να λάβει σθεναρά και ανταποδοτικά μέτρα εναντίον τρομοκρατικών δραστηριοτήτων των αμερικανικών δυνάμεων που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ιράν», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέτρα ως αντίδραση στις αμερικανικές ενέργειες.»

Οι Φρουροί της Επανάστασης, που είναι πολύ πιστοί στον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είναι μια ισχυρή δύναμη που ελέγχει μεγάλο μέρος της ιρανικής οικονομίας και ασκεί πολιτική επιρροή στο κληρικό κατεστημένο της χώρας.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως 168 βουλευτές σε σύνολο 210 παρόντων ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου.

Read previous post:
Πλήρωσε 18 εκατ. ευρώ σε 27.000 δικαιούχους για τη χορήγηση δικαιωματων βασικής ενίσχυσης ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ολοκληρώθηκε η χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2018, σε περίπου 27.000 γεωργούς, συνολικού ποσού 18 εκατ.

Close