Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

H Β. Λαζαράκου εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δικτύου των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (MPSR)

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δια της Προέδρου της κας Βασιλικής Λαζαράκου, εξελέγη σήμερα στην Αντιπροεδρία του Δικτύου των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς για την ενίσχυση της Μεσογειακής Συνεργασίας (Mediterranean Partnership οf Securities RegulatorsMPSR), για τη διετία 2025-2026. Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού, η χώρα που έχει την Αντιπροεδρία, μετά τη λήξη της διετίας, αναλαμβάνει την Προεδρία, δηλαδή για τα έτη 2027-2028. 

Στο Δίκτυο αυτό, το οποίο συστάθηκε το 2009 στο Παρίσι, συμμετέχουν χώρες και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου: Αίγυπτος , Αλγερία, Ελλάδα, Ισπανία,  Ιταλία, Κύπρος , Μαρόκο , Πορτογαλία , Τουρκία , Τυνησία , ενώ κατά τη σημερινή συνεδρίαση προστέθηκε ένα ακόμη μέλος, η εποπτική αρχή της Μάλτας . 

Το Mediterranean Partnership οf Securities Regulators ιδρύθηκε με αποστολή την ενίσχυση της συνεργασίας των εποπτικών αρχών κεφαλαιαγοράς από χώρες της Μεσογείου, λαμβανομένων υπόψη των διεθνών προτύπων και του ενωσιακού κανονιστικού πλαισίου σε θέματα κεφαλαιαγοράς. Ενδεικτικά, καταγράφει τις εποπτικές πρακτικές και εντοπίζει τομείς προς βελτίωση με σκοπό τη σύγκλιση, και για τον σκοπό αυτό μεταξύ άλλων οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπου οι πιο έμπειρες χώρες μοιράζονται την τεχνογνωσία τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως σε θέματα ενημερωτικών δελτίων, κατάχρησης αγοράς και επενδυτικών κεφαλαίων. 

Mετά την εκλογή της, η κα Λαζαράκου δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η σημερινή εκλογή στην Αντιπροεδρία του Δικτύου των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς για την ενίσχυση της Μεσογειακής Συνεργασίας. Η ανάληψη ενεργού ρόλου της χώρας μας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο Δίκτυο, μας επιφορτίζει παράλληλα με ευθύνη. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις για τους επόπτες των χωρών της Μεσογείου, οι οποίες είναι κοινές. Για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους απαιτείται διαρκής ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στενή συνεργασία και σύγκλιση, όπου είναι εφικτή. Αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία δεσμευόμαστε να εργαστούμε». 

φωτό αρχείου