Κάθε επαναστατική ιδέα φαίνεται πως προκαλεί τρεις φάσεις αντιδράσεων. Μπορούν να συνοψιστούν στις φράσεις: 1) "Δεν γίνεται με τίποτα", 2) "Γίνεται αλλά δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουμε", 3 "Το είχα πει εξαρχής ότι ήταν καλή ιδέα". - Arthur Clarke, 1917 - 2008, Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

Η Αζαρένκα δεν θα παίξει στο Τορόντο

7 Αυγούστου, 2022

Η Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα δεν θα λάβει μέρος στο 1000άρι τουρνουά του Τορόντο την επόμενη εβδομάδα μετά την απόρριψη της αίτησής της για βίζα, όπως έκανε γνωστό μέσω του Twitter η δις πρωταθλήτρια Grand Slam.

Η 33χρονη (νο20 στον κόσμο) δε συμμετείχε ούτε στο Wimbledon τον περασμένο Ιούνιο, λόγω του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί στους Λευκορώσους αθλητές.

Τα αρμόδια όργανα του παγκοσμίου τένις (ATP και WTA) απέβαλλαν Ρωσία και Λευκορωσία από διεθνείς αγώνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά κάποιοι αθλητές ατομικά και από τις δύο χώρες έλαβαν άδεια ν΄ αγωνίζονται ως ουδέτεροι.

«Είναι πολύ λυπηρό να χάνω ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Μου αρέσει να παίζω στον Καναδά με εξαιρετικούς οπαδούς και ένα μέρος που έκανα πολλούς φίλους όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε στο μήνυμά της η Αζαρένκα.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα παίξει στο Western & Southern Open στο Σινσινάτι, αργότερα μέσα στον Αύγουστο.

 

ΘΕΜΗΣ ΤΟΓΙΑΣ