Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία. Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, 1918-2008, Ρώσος συγγραφέας, Νόμπελ 1970

Η αυστριακή κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις προεκλογικές εκδηλώσεις τούρκων πολιτικών

20 Απριλίου, 2018

Η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού δεξιάς-ακροδεξιάς, η οποία είναι σφόδρα αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, θα απαγορεύσει στους τούρκους πολιτικούς να πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός της ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο καγκελάριος.
Επικαλούμενος την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ και τη Συρία, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές για τις 24 του ερχόμενου Ιουνίου μεταθέτοντας τη διαδικασία νωρίτερα κατά έναν χρόνο και πλέον, ώστε η χώρα να υιοθετήσει το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο είχε εγκριθεί οριακά τον περασμένο χρόνο σε δημοψήφισμα.
Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2019.
Πριν από το δημοψήφισμα, τούρκοι υπουργοί είχαν επιχειρήσει να αποσπάσουν την υποστήριξη χωρών με μεγάλες τουρκικές κοινότητες, όπως η Ολλανδία και η Γερμανία. Οι χώρες αυτές επέβαλαν ανάλογες απαγορεύσεις επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, οι οποίες προκάλεσαν την οργή της Τουρκίας με τον Ερντογάν και κάποιους από τους συμμάχους του την περίοδο εκείνη να συγκρίνουν την κυβέρνηση του Βερολίνου με το ναζιστικό καθεστώς.
“Η τουρκική ηγεσία του Ερντογάν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια”, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Πέθανε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης

Έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 12 παρά 10 ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, τον οποίο τη Μεγάλη Δευτέρα (2/4)...

Close