Όλη η ανθρωπότητα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς που δεν μπορούν να κινηθούν, σε αυτούς που μπορούν να κινηθούν και σε αυτούς που κινούνται. Benjamin Franklin, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός & συγγραφέας

Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του Μίλο Γιαννόπουλου μετά τα σχόλια του για τη σφαγή στο Κράιστσερτς

16 Μάρτιος, 2019

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ακύρωσε τη βίζα που χορήγησε στον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο και σχολιαστή Μίλο Γιαννόπουλο μόλις μία εβδομάδα μετά την προσωπική έγκριση της ταξιδιωτικής θεώρησης από τον υπουργό μετανάστευσης της χώρας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Ντέιβιντ Κόλμαν δήλωσε ότι τα σχόλια του Γιαννόπουλου μετά την σφαγή στο Κράιστσερτς, ήταν «φοβερά και υποκινούν το μίσος και το διχασμό» και ως εκ τούτου δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Η απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία στον Μίλο Γιαννόπουλο, έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο Κόλμαν ενέκρινε τη βίζα παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων.

Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος για την ιθαγένεια και την πολυπολιτισμικότητα, Τόνι Μπερκ, κάλεσε τον υπουργό Μετανάστευσης να αντιμετωπίσει τον ακροδεξιό εξτρεμισμό όπως και άλλες μορφές εξτρεμισμού και να ανακαλέσει τη βίζα του Γιαννόπουλου. «Αν κάποιος θέλει να έρθει στην Αυστραλία και γνωρίζουμε ότι έχει στηρίξει θέσεις που προκαλούν μορφές τρομοκρατίας, δεν του δίνουμε βίζα», δήλωσε ο Μπέρκ στο ABC24.

«Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση παρενέβη ενάντια στην εκτίμηση του τμήματος χορηγήσεων βίζας υπέρ κάποιου που θα έκανε περιοδεία εδώ στην Αυστραλία για να διαδώσει το μίσος εναντίον μουσουλμάνων. Θα ήμουν ανήσυχος εάν η κυβέρνηση προχωρούσε τη βίζα», είπε ο Μπερκ.

Η υπηρεσία χορήγησης βίζας έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την έγκριση εάν αντιληφθεί ότι υπάρχει κίνδυνος να διαπραχθεί έγκλημα, να προκληθεί πρόβλημα σε τμήμα της αυστραλιανής κοινότητας ή να φέρει στοιχεία διχασμού. Αυτό συνέβη με τις πρόσφατες περιοδείες της Τσέλσι Μάνινγκ, της διεμφυλικής πληροφοριοδότη που συνελήφθη το 2010 όταν διέρρευσε στο Wikileaks πάνω από 700.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα και του Βρετανού θεωρητικού και εκφραστή του αντισημιτισμού Ντέιβιντ Ικε στους οποίους ακυρώθηκαν οι βίζες.

Read previous post:
Ξαφνικά… τελικός

Το πρωτάθλημα της Super League για την ΑΕΚ έφτασε στο πιο κομβικό σημείο του.

Close