Για να είναι κανείς απολύτως σίγουρος για κάτι, πρέπει να ξέρει τα πάντα ή απολύτως τίποτα γι’ αυτό.Henry Kissinger, 1923- , Αμερικανός πολιτικός

Η Aurora για το κλίμα και τον πολιτισμό στο πλαίσιο της COP26

14 Οκτωβρίου, 2021

Η Aurora είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν ζωντανά σε ειδική εκδήλωση για το κλίμα και τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων για την Κλιματική Αλλαγή – COP26 στη Γλασκώβη.
 
Η Διάσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 12 Νοεμβρίου, με στόχο να «φέρει κοντά τα μέρη για να επιταχύνουν τη δράση προς τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού και της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή».
 
H Διάσκεψη των Μερών (COP) της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε πέρσι λόγω της πανδημίας.
 
Η Σύμβαση – Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή υπεγράφη από 154 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο του 1992 στο Ρίο, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη και τέθηκε σε ισχύ στις 21 Μαρτίου 1994.
 
Ο όμιλος UMA Entertainment θα διοργανώσει ειδική μη κερδοσκοπική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της COP26, η οποία θα περιλαμβάνει συζητήσεις, ομιλίες και ζωντανή μουσική. Όλα τα κέρδη από την εκδήλωση θα διατεθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση του Μπράιαν Ίνο, EarthPercent, καθώς και σε επιλεγμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις με κοινωνικό αντίκτυπο στη Γλασκώβη.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία του Αγίου Λουκά στο Ιστ Εντ της Γλασκώβης στις 6 Νοεμβρίου και εντάσσεται στο τριήμερο Φεστιβάλ «Beyond The Green» στο πλαίσιο της COP26 μία γιορτή της μουσικής, των τεχνών, της βιωσιμότητας και των λύσεων για καθαρότερο, πιο πράσινο, πιο υγιή πλανήτη.
 
Η τραγουδίστρια από τη Νορβηγία, Aurora είναι η κεντρική καλλιτέχνης της συναυλίας, στην οποία θα πάρουν μέρος οι Sam Fischer και BEMZ (DJ set), Andy Cato, Groove Armada, Sarra Wild και Darwin.