Ζαν-Υβ Κουστώ, 1910-1997, Γάλλος ωκεανογράφος 

Η Audi παρουσιάζει το e-tron FE07, το αγωνιστικό μονοθέσιό της για τη Formula Ε

26 Νοεμβρίου, 2020

To ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο που ανέπτυξε η Audi Sport και με το οποίο θα συμμετάσχει στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E, που ξεκινά στη Χιλή στα μέσα Ιανουαρίου έχει επιτάχυνση από την στάση μέχρι και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα.

Το Audi e-tron FE07,το αγωνιστικό μονοθέσιο της γερμανικής εταιρείας, συμβάλλει στον μετασχηματισμό της μάρκας προς μία αειφόρο και ψηφιακή premium κινητικότητα. Οι εκτεταμένες δοκιμές και βελτιώσεις στο εργαστήριο, στις οποίες ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης κίνησης πιέστηκε στα όριά του, είχαν ως αποτέλεσμα ένα συνολικό βαθμό απόδοσης άνω του 95%, ενώ ειδικά η μονάδα MGU05, έχει σταθερά βαθμό απόδοσης άνω του 97% σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Οπτικά, το Audi e-tron FE07 είναι ανανεωμένο σχεδιαστικά. Κυριαρχούν το φωτεινό πορτοκαλί, που εκφράζει την ηλεκτροκίνηση στην Audi και το εντυπωσιακό πράσινο του τεχνολογικού συνεργάτη Schaeffler. Επιπλέον, ο προσεκτικός παρατηρητής θα εντοπίσει τα λογότυπα της Castrol. Το αγωνιστικό μοντέλο κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην πίστα της Βαλένθια, αυτό το Σαββατοκύριακο. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου και οι δώδεκα ομάδες θα κάνουν δοκιμές στο «Circuit Ricardo Tormo», πριν τα μονοθέσια και ο αγωνιστικός εξοπλισμός φορτωθούν για το ταξίδι τους στη Νότια Αμερική, για την έναρξη της σεζόν.

Κ.Π.