Η τέχνη της προόδου είναι να διατηρείς την τάξη στην αλλαγή και να διατηρείς την αλλαγή σε τάξη. - Alfred North Whitehead, 1861-1947 , Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

H Apple η πρώτη αμερικανική εταιρεία με αξία 700 δισ. δολάρια

12 Φεβρουαρίου, 2015

Η Apple έγινε επισήμως η πρώτη αμερικανική εταιρεία η οποία ξεπέρασε το φράγμα των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση -ποσό σχεδόν διπλάσιο από την αμέσως επόμενη αμερικανική εταιρεία, την Exxon Mobil.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η Apple παρουσίασε ρεκόρ κερδοφορίας στα επιχειρηματικά χρονικά, αγγίζοντας τα 18 δισ. δολάρια.

Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ κερδοφορίας κατείχε από το 2012 η Exxon Mobil με 16 δισ. δολάρια.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Apple αγγίζουν τα 178 δισεκατομμύρια, αρκετά για την εξαγορά των 480 από τις επιχειρήσεις του δείκτη Standard & Poor’s 500.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα κινεί η απήχηση των καινούργιων iPhone 6 και iPhone 6 Plus: Η εταιρεία πούλησε σχεδόν 75 εκατομμύρια συσκευές στο δ’ τρίμηνο.

Συνολικά, περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο iPhone, iPad και iPod έχουν πωληθεί από το 2007, όταν η εταιρεία λάνσαρε το λειτουργικό σύστημα iOS.

Read previous post:
Στην ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους συμφώνησαν Λαφαζάνης-ΓΣΕΒΕΕ

Τις προτάσεις της κατέθεσε χθες η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Close